Joves de la Comunitat Valenciana participaran en dos programes de formació professional dual impulsats per la Generalitat i ThyssenKrupp

Guardar

Ximo Puig
Ximo Puig

El President de la Generalitat, Ximo Puig, i el directiu de ThyssenKrupp Steel Europe AG, Thomas Schlenz, han signat un conveni de col·laboració per a impulsar dos programes de formació professional dual a Alemanya i la Comunitat Valenciana. Aquest acord permetrà als joves valencians aprofitar "l'experiència alemanya en relació amb el sistema de formació dual" que aporta la multinacional.

El cap del Consell ha valorat aquest acord com una acció "molt positiva" i ha valorat que es tracta de "una mostra de la confiança en els nostres joves, que estan fent ben les coses". Puig ha remarcat l'interés de la Generalitat per millorar la formació professional que, tal com ha assenyalat, tindrà l'oportunitat de basar-se en l'experiència de "una gran multinacional, amb un arrelat prestigi quant a formació, que ens pot servir per a implementar nous models en altres àmbits empresarials".

"És fonamental mirar a aquells països on les coses funcionen, per a adaptar les bones iniciatives a la nostra economia i teixit empresarial", ha assegurat el President, al mateix temps que ha destacat que la FP exigeix "major dedicació i esforç" per a mantenir el desenvolupament industrial de la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, el directiu de ThyssenKrupp Steel Europe AG, Thomas Schlenz, ha coincidit amb el President de la Generalitat en l'interés que genera establir el sistema dual d'aprenentatge de formació, i ha assenyalat que li sembla un projecte "molt positiu" per a millorar l'ocupabilitat dels joves.

El conveni signat en Duisburgo materialitza la prioritat que comparteixen el Consell i la companyia alemanya de "enfortir la formació professional per a donar resposta a les necessitats dels diferents sectors productius i aconseguir el desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana". En aqueix sentit, segons arreplega també la declaració signada per ambdues entitats, un dels pilars fonamentals per a potenciar i aconseguir la prosperitat econòmica és "disposar d'una població treballadora amb un bon nivell de qualificació professional".

FP Dual a Alemanya i la Comunitat Valenciana

En concret, el primer programa, 'Formació Professional Dual a Alemanya', formarà a cinquanta joves espanyols de la Comunitat Valenciana en el país germà durant els pròxims anys. L'aprenentatge tindrà com a base el sistema de formació dual i es durà a terme en dependències de Thyssenkrupp.

A més, per a facilitar el seu aprenentatge, els alumnes valencians rebran un curs intensiu d'alemany orientat a l'obtenció del certificat de nivell B1, que serà finançat per la companyia Thyssenkrupp i s'impartirà a Espanya, abans de començar la formació a Alemanya. L'empresa també sufragarà els costos de l'allotjament en el país germà durant el període de formació, i contempla el reemborsament de dos vols a l'any als estudiants espanyols.

D'altra banda, la segona iniciativa, 'Formació Professional Dual a la Comunitat Valenciana', és un projecte amb el qual es pretén impulsar aquest sistema d'aprenentatge en el territori valencià, a través de la col·laboració amb empreses i centres de formació professional.

Per a açò s'oferiran almenys deu places de formació en diverses filials de Thyssenkrupp a la Comunitat Valenciana, un programa que també està obert a la participació d'altres empreses. La coordinació d'aquest programa, impartit en centres que ja imparteixen formació professional, serà gestionada per la Conselleria d'Educació.

Arxivat a:

Destacats