Jorge Rodríguez autoritza enviar cinc brigades de Divalterra a l'incendi de Benitatxell

Guardar

Jorge Rodríguez en el incendio de Carcaixent foto_Abulaila (2)_1
Jorge Rodríguez en el incendio de Carcaixent foto_Abulaila (2)_1

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha autoritzat, com és preceptiu sempre que s'actua fora de les comarques de la província, la intervenció de les brigades de Divalterra en l'incendi declarat aquest diumenge en la localitat valenciana del Poble Nou de Benitatxell, on hi ha més de mig miler de persones evacuades a causa del foc.

Està previst que es desplacen fins a la zona del sinistre, que també afecta les urbanitzacions de Xàbia, cinc brigades de Divalterra, l'empresa pública de la Diputació, per a coŀlaborar en les faenes d'extinció.

Jorge Rodríguez ha agraït el treball dels mitjans d'extinció i ha lamentat que de nou «actuacions desaprensives estiguen darrere del foc que arrasa els nostres paratges més benvolguts». Rodríguez, que ha seguit de prop els incendis declarats aquest diumenge en punts de la província de València, com a Moixent, ha reclamat una actuació contundent de les forces de seguretat contra accions que poden ser qualificades de «terrorisme mediambiental».

El president de la Diputació de València ha reiterat la crida a la ciutadania per a respectar i protegir els pulmons verds, que «són de tots», i ha posat l'accent sobretot en la faena de neutralitzar l'acció dels que, per imprudència o intencionadament, provoquen aquestos incendis, que el mes de juny arrasaren més de 3.000 hectàrees de muntanya en la província de València.

 La Diputacióde València ha invertit enguany més de 46 milions d'euros per a previndre i extingir d'incendis, amb un interès creixent per la silvicultura preventiva i la formació contínua dels brigadistes. D'aquest import, 16 milions s'inverteixen en les brigades de Divalterra i 30 en el Consorci Provincial de Bombers, en el qual al llarg de la legislatura està previst renovar una bona part del material i dels vehicles dels parcs i els vestits dels bombers.

Arxivat a:

Destacats