Illa obri la possibilitat a ampliar el toc de queda però descarta el confinament domiciliari

Guardar

fotonoticia_20210116141348_1920
fotonoticia_20210116141348_1920

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dissabte que, encara que l'estat d'alarma permet tocs de queda entre les 22 i les 7 hores, està obert a modificar-lo per a doblegar la corba de contagis de Covid-19: "Si cal revisar aquesta franja horària, ho farem parlant amb tothom".

En una roda de premsa en la Delegació del Govern a Barcelona, ha indicat que l'Executiu central "mai s'ha negat a escoltar i a valorar aquesta possibilitat", però que és necessari fer-ho amb les màximes garanties jurídiques per a no limitar drets humans, en les seues paraules.

"El Govern d'Espanya sempre estarà a favor de qualsevol mesura que siga eficaç per a doblegar la tercera ona. Ara bé, totes les mesures s'han d'adoptar amb l'adequada cobertura legal", ha explicat.

Ha assegurat que està en constant contacte amb els governs autonòmics: "Exercirem aquest lideratge compartit, estic en diàleg amb les comunitats autònomes, les continuarem escoltant".

CONFINAMENT DOMICILIARI

Sobre la possibilitat de decretar un altre confinament domiciliari per l'increment de casos de Covid-19, ha afirmat que és una opció que no contemplen i ha recordat que es va doblegar la segona ona de la pandèmia a la tardor sense aqueixa mesura.

"Pensem que amb els instruments que tenim a disposició, els previstos en l'estat d'alarma, és suficient per a doblegar aquesta tercera ona", i ha destacat que després d'aplicar mesures cal esperar alguns dies per a veure el seu efecte.

CEP BRITÀNIC

Preguntat per la presència del cep britànic de coronavirus a Espanya, Illa ha assegurat que estan seguint els casos amb "moltíssima atenció" i que s'estan fent grans esforços de seqüenciació.

I ha afirmat que el Govern està seguint dos altres ceps --la sud-africana i la brasilera--, per la qual cosa es mantenen "en contacte permanent amb les autoritats europees".

Arxivat a:

Destacats