Igualtat i Emergències activen la campanya contra el fred dirigida a persones sense llar

Guardar

17-1-13_activida_campana_contra_frio
17-1-13_activida_campana_contra_frio

La Generalitat ha activat una campanya contra el fred amb recomanacions per a atendre a persones sense llar, amb l'objectiu de proporcionar-los una cobertura integral davant la baixada de les temperatures que està prevista que es produïsca a la Comunitat Valenciana, i que és possible que s'aguditze en els pròxims dies.

El protocol, que està elaborat des del passat mes de novembre i s'ha remés a les entitats del tercer sector que gestionen els albergs i als ajuntaments, com a competents en la matèria, està desenvolupat des de la Direcció general d'Inclusió Social, en col·laboració amb l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències.

La directora general d'Inclusió Social, Inma Carda, i el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, s'han reunit amb els directors territorials de la conselleria per a coordinar les actuacions i els avisos que s'han d'activar, i també es contactarà amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies en el mateix sentit.

Carda ha explicat que des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ja es va remetre una carta als ajuntaments i a les entitats de tota la Comunitat Valenciana informant-los d'aquest protocol i sol·licitant la seua col·laboració per a quan les baixes temperatures ho feren necessari.

Aquest protocol, que explica també amb la col·laboració de la Direcció general d'Emergències, serà aplicable fins al pròxim 30 de març, amb la possibilitat d'ampliar-ho en el cas que persistisquen les baixes temperatures, i arreplega una sèrie de recomanacions, com que es constituïsca en cada ajuntament un dispositiu de recollida, atenció i informació a les persones sense sostre.

Des de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències s'està fent seguiment de tots els butlletins meteorològics remesos per la AEMET i enviant també als municipis afectats per preemergències els avisos corresponents.

Segons explicava el director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, "des del centre de coordinació d'emergències es va seguir monitorant totes aquestes previsions davant la possibilitat que la setmana que ve calguera activar el pla de nevades. En qualsevol cas, es donarà una informació puntual a cada municipi perquè els seus ajuntaments i policies locals puguen donar la resposta adequada en aquesta ona de fred".

Arxivat a:

Destacats