Igualtat destina 4,48 milions d'euros en 2017 a centres de dia per a persones menors d'edat

Guardar

Valencia
Valencia

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destina enguany 2017 al finançament dels centres de dia per a persones menors d'edat un total de 4,48 milions d'euros, la qual cosa suposa un 25,96% més que en 2016.

Així ho ha assenyalat la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, qui ha precisat que l'increment va suposar "pal·liar en gran manera la desigualtat que existia entre els centres que provenien de contracte o de concert".

Rosa Molero ha indicat que la nova direcció general compta amb un pressupost de més de 119 milions d'euros i una gran part del pressupost està destinat la gestió i manteniment dels diferents tipus de centres: d'acolliment, de recepció, d'emancipació, de reeducació, de convivència, etc. També per a finançar els diferents contractes de serveis d'intervencions tècniques en acolliment, serveis d'atenció psicològica, mesures judicials al mig obert i gestió dels punts de trobada familiar.

Així mateix, la directora general ha destacat que, una part molt important de l'augment d'aquest capítol, es destinarà a "millorar les ràtios i la capacitació dels professionals permetent una atenció ajustada a les necessitats dels xiquets i xiquetes en acolliment residencial".

Per açò, ha argumentat, les inversions per a millorar la xarxa de centres residencials de protecció de menors en els pressupostos del 2017, aconsegueixen el milió i mitjà d'euros.

Respecte als programes d'emancipació i autonomia personal, Rosa Molero ha explicat que augmenten el seu pressupost en un 67,15% i expliquen en el 2017 amb 375.000 euros.

A més, ha recordat que la subvenció de les despeses de funcionament dels centres de dia de titularitat de les entitats locals per a persones menors d'edat, ja s'havia equiparat a la quantia del 2011, la major en la sèrie històrica, ja que des del 2011 al 2015 havia anat decreixent.

En aquest sentit, ha especificat la directora general, en 2017 se supera el milió d'euros amb una inversió del 16,62% més, "reafirmant l'aposta pel municipalisme que impregna l'acció política de la Conselleria d'Igualtat".

Molero ha adduït que l'increment pressupostari permetrà afrontar el nou model de centres que la conselleria està impulsant per a equilibrar el sistema de finançament dels centres, i que ja ha aconseguit, segons ha concretat, "acabar amb la diferenciació que existia entre els centres subvencionats i els que venien de concerts, igualant-los econòmicament i iniciant una fórmula de criteris de qualitat, que han de ser determinants a l'hora de destinar fons als centres".

Cal recordar que la Direcció general d'Infància i Adolescència va iniciar fa uns mesos el canvi de model i va establir en l'ordre de convocatòria d'ajudes criteris objectius per a la concessió d'aquestes subvencions, entre els quals es troben la valoració de clàusules socials, i el fet que l'entitat compte amb un pla d'igualtat d'homes i dones. També es tenia en compte la contractació, temporal o indefinida, de joves que hagueren estat en situació de risc o desemparament durant la seua minoria d'edat.

Arxivat a:

Destacats