Igualtat convoca les ajudes per a finançar estades vacacionals de persones amb diversitat funcional

Guardar

igualdad y politicas inclusivas
igualdad y politicas inclusivas

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat el programa d'ajudes per a la realització d'estades vacacionals per a persones amb discapacitat intel·lectual o paràlisi cerebral infantil, en recursos adaptats de la Comunitat Valenciana.

Podran optar a aquestes ajudes les entitats sense ànim de lucre que estiguen inscrites en el Registre de Titulars d'Activitats, Centres i Servicis d'Acció Social de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, dins de l'àmbit de la Comunitat Valenciana, que organitzen estades vacacionals per a persones amb diversitat funcional intel·lectual o paràlisi cerebral.

Per al finançament del programa, la Conselleria destina enguany un pressupost total de 511.700 euros, amb què està previst subvencionar un total de 1.250 places.

D'aquestes places, 610 estan destinades a persones majors de 18 anys amb diversitat funcional intel·lectual lleugera o moderada, 410 per a persones amb diversitat funcional intel·lectual severa o profunda i persones amb paràlisi cerebral infantil, mentre que les 230 restants es destinen a persones amb diversitat funcional intel·lectual d'entre 8 i 18 anys d'edat.

Els programes vacacionals es podran desenvolupar en el període comprés entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2016 i consistiran en l'allotjament en règim de pensió completa, amb una duració màxima per torn de 10 dies, nou nits, en ubicació diferent dels centres i recursos on acudeixen habitualment.

La Generalitat promou aquest tipus d'ajudes amb l'objectiu d'afavorir la integració social de les persones amb diversitat funcional, facilitant la relació amb altres persones a través de recursos normalitzats. A més de l'estada, el programa inclou distintes activitats de temps, lliure, tallers, visites i excursions, sempre amb recursos adaptats i atesos per professionals i voluntaris.

El termini de presentació de sol·licituds amb la documentació necessària serà fins al 30 de setembre de 2016 en els registres de l'Institut Valencià d'Acció Social (IVAS) d'Alacant, Castelló i València. Les entitats que hagen organitzat les estades en dates anteriors a la publicació d'aquesta orde podran percebre les ajudes amb efecte retroactiu.

Arxivat a:

Destacats