Igualtat concedeix 218 ajudes per a programes destinats a persones amb diversitat funcional

Guardar

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha atorgat 218 ajudes destinades a organitzacions i entitats sense ànim de lucre per al desenvolupament de programes i serveis de promoció de l'autonomia de persones amb diversitat funcional, la qual cosa suposa un increment de més del 20 per cent respecte a les 206 entitats que van sol·licitar aquestes ajudes el passat any.

El director general de Diversitat Funcional, Antonio Raga, ha explicat que enguany s'ha produït un augment en el nombre de sol·licituds, que han arribat a les 254, la qual cosa al seu judici, "es deu, d'una banda, a l'increment pressupostari, però també al fet que s'ha ampliat la tipologia dels programes i serveis objecte de la subvenció".

Per a la convocatòria d'enguany, la Conselleria ha ampliat la tipologia dels programes i serveis que poden optar a aquest tipus d'ajudes, que han passat dels tres d'anys anteriors als vuit actuals.

Aquesta nova tipologia inclou, entre uns altres, els programes de respir familiar, de suport i atenció sociosanitària, d'ocupació amb suports i foment de la vida independent o de teràpia assistida amb animals de companyia, així com altres programes d'innovació social.

Les resolucions d'aquestes sol·licituds han establit la concessió d'un total de 410 programes o serveis, dels quals 186 són finançats per primera vegada, amb un cost econòmic de 454.774 euros.

D'altra banda, ha assenyalat que la Conselleria va convocar el passat 29 de març les subvencions per al desenvolupament d'aquests programes corresponent l'any 2016, i per a les quals es destinen un total de 2.753.790 euros, xifra que suposa un augment de prop del 10 per cent sobre la quantitat publicada el passat any, concretament 245.218 euros més dirigits a finançar aquest tipus d'activitats.

D'igual manera, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives subvenciona amb 143.340 euros a 27 ajuntaments i 9 mancomunitats de la Comunitat Valenciana que realitzen programes i serveis de promoció d'autonomia de persones amb diversitat funcional.

Destacats