Hostalers valencians proposen una bateria de mesures per a reobrir els locals d'oci

Guardar

hosteleria
hosteleria

La Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) ha presentat a la Conselleria de Sanitat un document amb les seues propostes per a la reobertura de les activitats d'oci i permetre així la seua viabilitat empresarial, davant el venciment del termini de pròrroga de 21 dies de les restriccions.

Les mesures, després de la reunió d'aquest dimarts amb la direcció general de Salut Pública, responen a la situació epidemiològica de la Comunitat com una de les tres millors comunitats en condicions sanitàries, així com al fet que els locals d'oci tenen "un plus de compliment" de les mesures de seguretat quant a espai, sistemes de climatització i regeneració d'aire o condicions estructurals.

Entre les propostes destaca la de permetre l'obertura dels locals d'oci perquè puguen desenvolupar la seua activitat entre l'hora general d'obertura i l'1.30 hores. A partir d'eixa hora disposarien de mitja hora per a efectuar el desallotjament ordenat i evitar possibles aglomeracions de clients, detalla Conhostur en un comunicat.

Els hostalers també demanen disposar d'ambientació musical en els límits que estableix la seua llicència d'activitat, així com que el consum dins dels locals es faça sempre en taula o agrupacions de taules, sense servei de barra.

Al seu judici, haurà d'assegurar-se el manteniment de la distància física d'1,5 metres entre les taules o agrupacions de taules, permetent que es respecte la separació interpersonal, a mesurar entre les persones més pròximes.

En els locals amb terrasses a l'aire lliure, el sector proposa que l'aforament siga el mateix que s'estableix per a les activitats d'hostaleria i restauració, sempre assegurant la distància d'1,5 metres entre les taules.

LLISTAT D'ASSISTENTS

També planteja l'ús obligatori de la màscara quan no s'estiga consumint i disposar d'un llistat amb dades dels assistents, complint amb les normes de protecció de dades de caràcter personal. Aquestes llistes es posaran a la disposició de les autoritats sanitàries si ho requeriren.

I com a mesures addicionals de seguretat, els hostalers volen disposar d'un controlador de sala per a vetlar pel compliment dels clients i de la senyalització específica situada en diversos punts dels establiments.

Es tracta d'una bateria de propostes subscrita per les entitats que integren Conhostur: l'Associació d'Hostaleria i Turisme de Castelló (Ashotur), la Federació Empresarial d'Hostaleria de València (Hostaleria València) i la Federació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província d'Alacant (Fepha).

Destacats