Guardamar de la Safor sol·licita ajuda a la Diputació per a restaurar la zona natural de l'Ullal de Bovetar

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, s'ha reunit amb l'alcaldessa del municipi de La Safor per a conèixer el projecte de recuperació de la zona de marjal i la seua habilitació com a parc periurbà

Guardar

SONY DSC
SONY DSC

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, s'ha reunit amb l'alcaldessa de Guardamar de la Safor, Rosana Seguí, per a conèixer els projectes que des del consistori han emprès per a recuperar la zona natural de l'Ullal del Bovetar.

“Des de l'ajuntament de Guardamar de la Safor volem convertir l'Ullal del Bovetar en una zona d'esbarjo i oci que combine la restauració ambiental amb el cultiu agrícola”, ha explicat l'alcaldessa a la vicepresidenta.Maria Josep Amigó ha assenyalat que “des de la Diputació col·laborarem amb Guardamar de la Safor per a regenerar aquesta zona humida, que encara que és xicoteta té un gran valor ecològic”.

“L'alcaldessa ens ha informat que l'ajuntament ha comprat una zona rehabilitada d'espais degradats amb l'objectiu de començar a regenerar aquesta zona per fases, i des de vicepresidència i l'Àrea de Medi ambient els hem oferit la nostra ajuda per a completar aquest projecte”, ha informat la vicepresidenta.

En aquest sentit, Maria Josep Amigó ha assegurat que “la Diputació està al servei dels municipis, i col·laborarem amb ells en els projectes que decidisquen que són de gran interès per als seus veïns, ja que són ells els que millor coneixen les necessitats dels seus municipis”.

L'Ullal del Bovetar és l'única zona humida situada entre les marxals de Gandia i Oliva, la qual cosa converteix a aquest naixement d'aigua dolça en un espai de de descans per a aus aquàtiques durant les seues migracions.

El projecte ja s'ha engegat i afecta a una superfície de 58.316 metres quadrats en un perímetre pràcticament quadrilátero de 974 metres, que en l'actualitat està ocupat per horts abandonats i males herbes.

Arxivat a:

Destacats