Grups de policia local contra els delictes d'odi en la Llei LGTBI del Botànic

Guardar

lgtb
lgtb

La diputada socialista, Rosa Mustafá, ha valorat l'esmena presentada conjuntament per PSPV, Compromís i Podem a la Llei LGTBI i que ampliarà el nombre de municipis de més de 50.000 habitants que tindran un grup dins de la Policia Local especialitzat en la prevenció de delictes d'odi.

Així, ha destacat a través d'un comunicat que "gràcies a aquesta esmena aquest grup contra els delictes de LGTBIfòbia es constituirà en els municipis de més de 50.000 habitants" enfront dels de més de 100.000 que estaven previstos inicialment. Açò "augmenta considerablement el nombre de localitats beneficiades, però ha matisat que açò no impedeix que els ajuntaments de menor població puguen establir un".

Rosa Mustafá ha explicat 'la importància' d'aquesta normativa que el dijous arriba a les Corts per al debat a la totalitat del Projecte de Llei perquè suposa "reforçar el paper dels cossos policials com a garants dels drets de les persones LGTBI". "Afortunadament, queda molt lluny el paper repressor que va tenir la policia en la dictadura franquista davant a les persones LGTBI. En aquesta llei, es reafirma la importància de les policies locals com a element de protecció de drets per a tota la ciutadania", ha explicat Rosa Mustafá.

"La llei suposa un blindatge dels drets de totes les persones siga el que siga la seua orientació sexual", ha explicat Mustafá qui ha afegit que la nova legislació establirà "un marc normatiu que avance cap a la igualtat real amb sancions davant l'incompliment de la llei per vulneració dels drets de les persones LGTBI i protocols específics d'atenció integral a les persones víctimes de violència per LGTBIfòbia".

MESURES DE LA LLEI LGTBI

Entre les mesures de la llei, la parlamentària en Les Corts ha ressenyat les relacionades amb l'educació, la infància i la família com a protocols de prevenció, acompanyament i intervenció davant casos d'assetjament en l'àmbit educatiu per causa de LGTBIfòbia; la incorporació de l'estudi de la diversitat sexual, familiar, de gènere i del desenvolupament sexual o la protecció de les filles i fills de les persones LGTBI per a evitar que patisquen discriminacions per aquest fet.

Mustafá ha explicat que el Projecte de Llei estableix la prohibició de les teràpies d'aversió destinades a modificar l'orientació sexual o identitat de gènere de qualsevol persona, així com inclou la garantia de l'accés a les tècniques de reproducció assistida en la sanitat pública a totes les persones amb capacitat gestant en condicions d'igualtat i la creació d'unitats de referència que atenguen de manera específica a les persones amb variacions intersexuals.

Finalment, la diputada socialista ha posat en valor el reconeixement i la recuperació de la memòria per part de la Generalitat amb la celebració el 17 de maig del dia internacional contra la LGTBIfòbia i el 28 de juny, el dia de l'Orgull LGTBI a més de la creació de l'Espai de la Memòria LGTBI i d'un servei d'assessorament i suport a les persones LGTBI.

"Quan la llei siga aprovada, la Comunitat Valenciana serà una societat justa, on els drets de la totalitat de la seua població estaran garantits.", ha conclòs Mustafá.

Arxivat a:

Destacats