Ferrocarrils de la Generalitat continuarà amb les obres de modernització del tram Calp-Dénia el pròxim mes de novembre

Guardar

Ferrocarrils
Ferrocarrils

El director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Angel García de la Bandera, i la delegada de l'empresa pública a Alacant, Pilar García Reche, han mantingut a Dénia una reunió de treball amb els alcaldes i representants municipals de les localitats de Dénia, La Xara, Gata de Gorgos, Teulada i Calp per a informar-los de la situació en la qual es troben les actuacions de modernització previstes en el tram Calp-Dénia de la línia 9 del TRAM d'Alacant, així com del funcionament del servei d'autobús que es presta entre estes poblacions.

García de la Bandera ha anunciat que "en el pròxim mes de novembre començaran els treballs de renovació de via, condicionament d'infraestructura d'estacions de Benidorm, La Xara, Benissa, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, per un import de 6,7 milions d'euros i un termini d'execució previst d'un any".

De forma paral·lela a estes obres, prosseguiran els treballs per a ampliar els sistemes de seguretat de Bloqueig Automàtic i ATP entre Calp i Dénia.

"Les actuacions previstes segueixen la programació anunciada i al gener del 2017 es licitaran les obres de renovació de via del tram Calp-Teulada, i continuaran els tràmits per a la contractació de les actuacions previstes en els trams Teulada-Gata i Gata-Dénia i completar així el procés de modernització de la Línia 9 en 2019", ha explicat el director gerent de FGV.

"El govern valencià i l'empresa pública estan compromesos amb aquesta línia que ha estat abandonada durant tant temps", ha assegurat el director gerent de FGV abans d'afegir que "durant anys s'ha deixat a aquest tren sense inversions però l'actual Consell té un pla clar per a modernitzar i actualitzar aquest traçat".

Servei alternatiu d'autobús entre Calp i Dénia

García de la Bandera ha explicat que el servei alternatiu d'autobús que presta FGV des del passat 28 de juliol, quan es va suspendre la circulació ferroviària entre Calp i Dénia, "està funcionant amb normalitat i complint els horaris establits i d'enllaç amb els trens que arriben a l'estació de Calp".

FGV presta des del passat 20 d'agost servei de trens i autobusos entre Benidorm i Dénia, cada 60 minuts, en lloc dels 75 minuts que es realitzaven amb anterioritat, la qual cosa permet oferir un tren cada hora en el tram Benidorm-Calp i un autobús cada hora entre Calp i Dénia.

A més l'empresa de transport ha ampliat la franja horària de prestació del servei afegint un tren i un autobús més per sentit. Actualment, el primer autobús arriba a Dénia a les 7.41 hores, la qual cosa garanteix l'arribada dels joves de la Marina Alta a l'IES Historiador Chabàs, i l'últim tren arriba a Dénia a les 22.45 hores.

Al seu torn, per a donar cobertura a la demanda de viatgers del primer servei d'autobús que arriba a Dénia aquest servei es presta amb dos autocars, la qual cosa garanteix el transport de bicicletes. Al migdia el servei d'autobús que ix de Dénia a les 14.45 hores es presta amb dos autobusos pel mateix motiu. Els usuaris poden obtenir més informació en la web tramalicante.es i en el telèfon gratuït 900 72 04 72.

Arxivat a:

Destacats