Emili Altur: «Ens satisfà comprovar que l’Horta Sud dedica part dels seus recursos a la recuperació del patrimoni»

El diputat de Cooperació Municipal ha visitat en la jornada de hui els municipis de Silla, Catarroja i Massanassa per conèixer les actuacions executades amb fons de la Diputació i atendre les necessitats d’aquestes localitats

Guardar

01-emili-altur-visita-silla-26012017-mer-garijo
01-emili-altur-visita-silla-26012017-mer-garijo

El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha visitat la comarca de l’Horta Sud per conèixer de primera mà les actuacions realitzades a través dels fons del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) i el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) que aporta la Diputació de València, a més de conèixer les necessitats que acrediten els municipis.

En primer lloc, Emili Altur ha visitat la localitat de Silla, on acompanyat pel seu alcalde, Vicente Zaragozá, ha transitat pel Carrer Sant Rafael i la plaça del municipi on s’han escomès actuacions de remodelació i condicionament. Així mateix, també ha conegut els voltants de la Torre Musulmana, objecte de noves intervencions que serviran per posar en valor l’arquitectura històrica de la localitat de Silla.

Al respecte, Altur ha destacat que des de l’inici de la legislatura «l’equip de govern de Silla ens va traslladar la necessitat de dignificar la plaça municipal». Unes actuacions ja executades «i que ens satisfà poder visitar localitats que opten per invertir recursos en dinamitzar el seu patrimoni», ha assenyalat.

Per la seua part, Vicente Zaragozá ha agraït a la corporació provincial i, en particular, al diputat delegat de l’Àrea de Cooperació Municipal «la seua predisposició a entendre les problemàtiques del municipi i ajudar-nos en les tasques de recuperació d’alguns dels nostres majors atractius, com és la plaça del Poble i la Torre Musulmana».

Posteriorment, el diputat de Cooperació Municipal s’ha desplaçat fins el municipi de Catarroja, on s’han executat diferents actuacions d’enjardinament, condicionament de zones recreatives i d’espais canins, així com la millora de la mobilitat urbana a través del ‘Catarroda’, el servei de transport públic amb bicicletes.

Acompanyat per l’alcalde de la localitat, Jesús Monzó, Altur ha visitat el Carrer Sant Pere, on s’han efectuat diferents treballs de reurbanització i comprovacions arqueològiques, ja que es tracta d’una zona d’afecció arqueològica. S’ha habilitat una única via i s’ha procedit a l’asfalt del paviment. A més, també s’ha procedit a la supressió d’una estació elèctrica, en una actuació que ha requerit d’un pressupost total de 200.000 euros.

Acte seguit, la comitiva s’ha desplaçat fins el Saló de Plens de l’antic Ajuntament, on en una primera fase d’actuacions s’ha condicionat el sostre d’aquesta zona de l’immoble, s’ha millorat el paviment i s’ha procedit a la rehabilitació del mobiliari i zona d’alcaldia. Aquest enclavament es troba a l’espera d’una segona fase d’intervencions que permetrà habilitar l’antic Ajuntament com a espai de celebració d’actes institucionals o l’ofici de bodes civils, entre d’altres.

En aquest sentit, Altur s’ha congratulat «d’observar com els recursos de la Diputació de València es destinen a millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes dels municipis» i ha incidit en que la corporació provincial «es troba al servei dels municipis per atendre les seues necessitats», ha apuntat.

L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, ha incidit en que a través dels fons provincials «s’han pogut escometre actuacions de gran rellevància per al municipi». Així mateix, ha emfatitzat que «gràcies a la col·laboració establerta entre administracions s’han pogut abordar treballs que reverteixen en un benefici directe per a la ciutadania», ha explicat.

 

Restauració del pont que uneix Massanassa i Catarroja

Finalment, el diputat s’ha desplaçat fins la demarcació on s’ubica el pont que uneix els municipis de Massanassa i Catarroja del barranc del Poyo. Una infraestructura considerada de gran interès i rellevància arquitectònica, que data del segle XVIII, i on existeix un interès comú per part d’ambdós consistoris en poder restaurar la seua barana d’acord amb els paràmetres que presentava originàriament.

L’alcalde de Massanassa, Vicent Pastor, ha explicat que la Diputació de València «s’ha mostrat receptiva a atendre aquesta reivindicació que permetrà que el pont presente el seu aspecte anterior a la canalització del barranc», alhora que s’ha mostrat partidari de recuperar el petril de pedra del qual disposava la infraestructura», ha incidit.

Destacats