Els valencians tindran un servei gratuït per a l'assessorament legal dels afectats per les clàusules sòl hipotecàries

Guardar

just_foto_reunion_colegio_abogados_1
just_foto_reunion_colegio_abogados_1

La Conselleria de Justícia i el Consell Valencià de Col·legis d'Advocats han acordat l'engegada d'un servei gratuït d'assessorament legal per als afectats per les clàusules sòl hipotecàries.

Aquest servei serà canalitzat a través dels serveis d'orientació jurídica dels col·legis d'advocats de la Comunitat Valenciana, amb els representants de la qual s'ha reunit aquest dijous la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, per a tancar l'acord que permetrà la creació d'aquesta nova prestació, inclosa en el catàleg de justícia gratuïta que ofereix la Generalitat.

Segons els termes de l'acord al qual s'ha arribat entre la titular de Justícia del Govern valencià i la cúpula de les organitzacions col·legials de lletrats, cada col·legi d'advocats de la Comunitat Valenciana prestarà l'assessorament en les seues respectives oficines dels Serveis d'Orientació Jurídica (SOJ).

En els SOJ, els interessats tindran a la seua disposició tant la informació necessària sobre el que ha de fer si sap o sospita que la seua hipoteca té algun tipus de clàusula-sòl declarada il·legal pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, així com un formulari-tipus perquè, en el cas que siga així, l'afectat puga emplenar-ho amb l'assistència jurídica apropiada i presentar-ho davant l'entitat financera corresponent per a iniciar el procés legal.

Segons ha explicat la consellera Gabriela Bravo, "l'acord que hem aconseguit amb els col·legis d'advocats és una iniciativa que fa avançar en una justícia per a tots i, a més, dóna una resposta ràpida i eficaç per a solucionar un problema que afecta milers de valencians".

Per a Bravo, "tant la informació que estarà disponible en cada col·legi com el formulari-tipus estan dissenyats per a canalitzar l'assistència legal de qui ho sol·licite, facilitar les possibles reclamacions i arribar a solucions ràpides i sempre que siga possible, per la via extrajudicial".

La Generalitat assumirà tant el cost del servei dels professionals de l'advocacia, com el cost derivat de la formació específica en aquesta matèria que rebran els advocats de cada col·legi que vagen a prestar l'assessorament legal als afectats per aquesta situació. Es calcula que, entre les tres províncies de la Comunitat Valenciana, pot haver-hi unes 500.000 persones que en el seu moment van signar hipoteques que contenien clàusules sòl que, de mitjana, han pagat al voltant de 6.000 euros de més

Destacats