Els trens de Rodalies creixen en usuaris amb la Fase 2 encara que encara registren descensos del 67%

Guardar

cercanias_valencia
cercanias_valencia

Els trens de Rodalies de València veuen créixer el nombre de viatgers molt a poc a poc des de l'inici de l'estat d'alarma decretat per a frenar la Covid-19. En la primera setmana de pandèmia la mitjana habitual de 55.000 usuaris diaris va caure a poc més de mil.

Des de llavors, els passatgers s'han anat incrementant "lentament", l'última setmana de Fase 1 ja estaven en uns 12.000 i amb l'entrada en Fase 2 han pujat altres 4.000 fins als 16.000 passatgers, han confirmat a Europa Press fonts de Renfe.

La companyia va tornar a recuperar fa poc més d'un mes, l'11 de maig, l'oferta habitual de combois i en aquests moments opera amb 341 trens diaris, encara que registra una mitjana de 40 viatgers per aparell, malgrat que l'ordre ministerial li atorga capacitat per a 260 usuaris per tren.

I és que les principals motivacions dels usuaris per a utilitzar aquest tipus de transport són laborals o per estudis, i ambdues han descendit amb el tancament de centres educatius, el 'teletreball' o els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), han apuntat des de la companyia ferroviària.

En tot cas, l'obertura de diferents sectors econòmics i la llibertat horària més gran que suposa la Fase 2 ha suposat un augment dels desplaçaments en el transport públic que es preveu continuen pujant amb l'avanç de les fases de desescalada.

Arran del coronavirus, Renfe ha disposat personal en les estacions per a controlar l'aforament a temps real. Per a l'ús del transport públic és obligatori l'ús de màscara, tant dins dels vehicles com en les estacions, parades i corredors.

En els seus protocols de desinfecció i neteja diaris, Renfe usa productes desinfectants d'alta qualitat higiènica, com el PQ-67, compost basat en una mescla d'alcohols i amoni quaternari i presta especial atenció a les zones de contacte com són polsadors d'obertura i tancament de portes, reposabraços, safates dels seients o passamans.

També realitza una neteja profunda de banys, així com de cotxes cafeteria i cabines de conducció, on abunden dispositius especialment sensibles, com a pantalles tàctils, botoneres, picaportes i panells. Així mateix, se substitueixen els reposacaps de tots els seients abans de cada viatge.

Arxivat a:

Destacats