Els incendis de juny a Carcaixent, Bolbaite, Terrateig i Benifairó varen afectar 3.964 hectàrees

Guardar

incendios
incendios

L'Àrea de Medi Ambient ha elaborat amb els ajuntaments afectats un informe en el qual s'estima que 3.964 hectàrees foren afectades pels incendis dels dies 15, 16 i 17 de juny a Carcaixent, Bolbaite, Terrateig i Benifairó de les Valls, que s'estengueren als termes de quinze municipis.

Josep Bort ha indicat que «la col·laboració amb els ajuntaments ha permés que els informes que calia presentar a la Generalitat estigueren a punt dins del termini marcat pel Consell».

La Diputació i els ajuntaments afectats pels incendis han col·laborat en elaborar l'informe, que s'ha lliurat a la Direcció General de l'Agència de Seguretat i Resposta de les Emergències i indica la superfície afectada, els danys de les infraestructures i béns públics i les instal·lacions i infraestructures agràries, i els possibles danys a béns mobles i immobles de persones físiques o jurídiques que no estaven coberts pel sistema d'assegurances.

Josep Bort ha explicat que «durant juliol i part d'agost, hem arreplegat tota la informació dels danys, aportada pels propietaris i pels ajuntaments, i, després de recórrer les zones afectades, s'ha redactat l'informe d'estimació de danys que necessita la Generalitat per a iniciar les accions pal·liatives dels efectes dels incendis».

Els tècnics de la Generalitat avaluaran l'estimació lliurada per a establir, tenint també en compte els danys pròpiament forestals i mediambientals i les mesures actives i preventives per a garantir la regeneració, el pressupost que es destinarà amb càrrec al Fons de Contingència de la Generalitat.

Arxivat a:

Destacats