Els espanyols realitzen més de 3,2 milions de desplaçaments a la Comunitat durant el primer trimestre de 2016

Guardar

CALPE
CALPE

Els turistes espanyols van realitzar 3,2 milions de desplaçaments amb destinació a la Comunitat Valenciana durant el primer trimestre de 2016, una xifra que suposa un 38,6% més en comparació amb el mateix període de 2015, segons les dades publicats per l'Institut Nacional d'Estadística, a través de l'enquesta Enquesta de Turisme dels Residents (ETR/Familitur) .

Segons esta enquesta, els espanyols van realitzar més de 11,5 milions de pernoctacions en la Comunitat Valenciana durant el primer trimestre de l'any, xifra que suposa un 64% més de la registrada en el mateix període de 2015.

L'informe basa este espectacular creixement en l'efecte de la Setmana Santa, que enguany ha tingut lloc en el mes de març, mentres que el passat va tindre lloc a l'abril.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que estes dades "mostren la recuperació del sector entre el nostre principal mercat, el nacional", alhora que assenyala que estos resultats "nos auguren una bona temporada turística este verano".

Així mateix, Colomer ha indicat que "pese que les xifres són molt positives, ens han de motivar per a continuar treballant en els objectius que ens hem marcat, promocionant tots els nostres recursos turístics i potenciant la singularitat dels nostres destinacions".

L'enquesta també mostra que els turistes espanyols han incrementat la despesa per viatge un 18,4%, mentre que la despesa  mitjà diaria es manté a causa de l'increment de l'estada mitjana.

El responsable de Turisme ha ressaltat que des de l'Agència Valenciana del Turisme "un dels nostres objectius prioritaris és l'increment de la rendibilitat en el sector turístic, per això estem sempre molt atents a l'evolució de la despesa dels turistes que ens visiten i, per això, valorem positivament l'augment de la despesa dels espanyols".

Durant el primer trimestre de 2016 els principals motivadors dels viatges d'espanyols cap a la Comunitat Valenciana van ser el d'oci i vacances, que va aglutinar un 45,8% dels desplaçaments; seguit de la visita a familiars o amics, que va representar un 35,3% del total.

Arxivat a:

Destacats