Els comerços no essencials obriran fins a les 20.00 h

Ximo Puig ha anunciat les primeres mesures de la desescalada, que entraran en vigor a partir de l'1 de març

Guardar

pequeño comercio
pequeño comercio

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comparegut per a anunciar com serà la desescalada a la Comunitat Valenciana. Així, una de les principals mesures, que entraran en vigor a partir de l'1 de març, és l'obertura dels comerços considerats no essencials fins a les 20.00 hores. La resta de comerços d'alimentació, higiene o farmàcies mantindran el seu horari habitual. Així mateix, el Consell permetrà l'ampliació de l'aforament fins al 50%. Confecomerç aconsegueix, d'aquesta manera, que la Generalitat aprove les seues principals peticions que va traslladar a la Conselleria de Sanitat durant la reunió d'ahir.

Puig ha destacat que "març és el mes clau per a estabilitzar la pandèmia, i continuar avançant". En aquest sentit, ha demanat a la ciutadania "prudència" i, sobretot, "no relaxar l'actitud" perquè, només d'aquesta manera, s'aconseguirà evitar una nova ona. Per aquest motiu, el president ha advocat per una desescalada lenta i gradual, que permeta assentar les bases de la recuperació. I és que, després d'un mes de restriccions dures, la Comunitat Valenciana ha aconseguit baixar la incidència acumulada en un 88%, passant de 1.650 casos per cada 100.000 habitants a 176.

Finalment, Puig ha anunciat altres mesures com l'obertura de terrasses amb un màxim de quatre persones per taula; l'alçament del tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana; o la reobertura de parcs i jardins, així com la possibilitat de practicar esport a l'aire lliure. Així mateix, ha recomanat que els dies festius relacionats amb la festa, com la setmana de Falles, siguen lectius.

Les mesures, en principi, es mantindran durant 15 dies, ja que la setmana vinent hi haurà una reunió per a analitzar la situació.

Arxivat a:

Destacats