Els casos actius de Covid-19 augmenten per primera vegada des de fa 49 dies a la Comunitat Valenciana

Són 3.409 els casos actius a hores d'ara. Ahir es van registrar 270 de nous, la xifra més alta en quasi dos setmanes, el que fa que la Valenciana comence a imitar la tendència de la resta d'autonomies espanyoles

Guardar

test pcr
test pcr

Des del passat 27 de gener, la Comunitat Valenciana havia registrat una tendència a la baixa, la qual cosa es va trencar per primera vegada ahir. La quantitat de persones malaltes per Covid-19 al territori valencià és, a hores d'ara, de 3.409 casos. Es tracta d'una xifra que ben lluny està d'aquells 72.000 casos actius que hi havia a la Comunitat en ple pic de la tercera onada, sí. Però, el fet que eixa tendència a la baixa es trenque pot suposar la fi del 'sòl' i que, a partir de hui, les dades pugen cap a una quarta onada.

Són 35 els casos de més amb respecte del dimarts de la setmana passada, sí. Però, és un repunt. Un repunt que és causa del fet que ahir es registraren 270 nous casos de Covid-19, mentre que la mitjana diària de l'última setmana era de 150. A més a més, la quantitat de casos diaris va superar a la de les altes als hospitals valencians, 220. Va ser en la jornada d'ahir quan es va registrar la xifra de positius més alta des de fa dotze dies.

Tot i això, les autoritats sanitàries asseguren que encara és prompte per fer un balanç. Potser, el suau repunt siga residual. O, per altra banda siga, potser, una rèplica del que ja està passant a la majoria de les comunitats espanyoles i, sobretot, a Europa.

CASOS A L'ALÇA, PERÒ DEFUNCIONS I PRESSIÓ HOSPITALÀRIA A LA BAIXA

Les defuncions que es van registrar ahir dimecres van ser 15, un registre que, a diferència del de nous casos, no canvia massa amb respecte de la setmana passada. Dels decessos, només un ha tingut lloc en una de residència de persones majors.

Pel que fa a la pressió hospitalària, l'indicador epidemiològic baixa. Són 473 les persones ingressades als centres sanitaris i hospitals valencians, quinze menys que dimarts. A més a més, són 5 menys els malalts que baixen a les UCI, sent 114 les persones a les unitats.

Arxivat a:

Destacats