Els camps internacionals de voluntariat mediambiental de l'IVAJ, aquest estiu, a Ibi, Énguera i Xera

Guardar

16-7-16_FOTO_Ivaj_parques_naturales
16-7-16_FOTO_Ivaj_parques_naturales

El programa "Viu la solidaritat" del IVAJ ha organitzat aquest estiu tres camps internacionals de voluntariat juvenil de caràcter mediambiental, denominats 'Ombria de la Plana' en el Paratge Natural Font de la Mota, en Énguera, del 15 al 29 de juliol; 'Paratge Natural Torretes', en Ibi, i 'Parc Natural de Xera-Sot de Xera' en Xera, de l'1 al 15 d'agost.

Aquests camps compten amb la col·laboració dels ajuntaments de Xera, Énguera i Ibi, així com del Parc Natural de Xera-Sot de Xera i de la Direcció General de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental de la conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

L'objectiu d'Ombria de la Plana' és la millora del sender PRV 295, que forma part del paratge natural municipal Font de la Mota. En ell participen 13 joves de Castella i Lleó, Castella-La Manxa, Comunitat Valenciana, Euskadi, Galícia i Múrcia així com de Rússia i Itàlia.

El projecte en el 'Paratge Natural Torretes' d'Ibi, reunirà a 25 joves procedents d'Andalusia, Catalunya, Ceuta, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Euskadi, Madrid i Múrcia, així com d'Armènia, França, Grècia i Turquia. Torretes, reconeguda com estació biològica d'investigació i com jardí botànic en l'any 2012, permet el desenvolupament de planes d'investigació i programes d'educació ambiental així com activitats de difusió.

El projecte mediambiental en el Parc Natural de Xera-Sot de Xera, que es realitza en col·laboració amb l'ajuntament de Xera i la Direcció General de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental, reunirà a un total de 25 joves procedents de França, Sèrbia i Turquia així com d'Andalusia, Cantàbria, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Euskadi, Extremadura i Galícia.

En aquest camp, els i les joves treballaran en un taller de pedra en sec, recuperació de murs de cultius i construccions tradicionals, condicionament del barranc d'aigua, caixes niu, senyalització de les sendes i rutes geològiques.

Els camps de treball voluntari juvenil de la Comunitat són un tipus d'activitats en les quals un grup de joves de 18 a 26 anys de diferents procedències es comprometen, de forma voluntària i desinteressada, a desenvolupar un projecte de treball amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d'animació.

Aquests projectes són un medi per a fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d'aprenentatge intercultural.

Aquest any un total de 233 joves acudiran als 11 camps de la Comunitat Valenciana, 6 camps de modalitat social amb 126 participants; tres camps de modalitat mediambiental amb un total de 63 participants i dos camps d'arqueologia amb 44 participants.

A més a més, 173 joves de la Comunitat acudiran als camps d'altres autonomies i 54 de la Comunitat viatjaran a realitzar el seu voluntariat en altres països, pel que el programa Viu la Solidaritat facilita la participació d'un total de 460 joves.

Arxivat a:

Destacats