El turisme de la Comunitat Valenciana augmenta la seua rendibilitat un 12% en la campanya d'estiu

Guardar

FOTO_REUNION_TURISMO_01
FOTO_REUNION_TURISMO_01

El President de la Generalitat, Ximo Puig, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han avançat que la Comunitat Valenciana ha augmentat un 12% la seua rendibilitat turística en la campanya d'estiu. Esta dada es complementa amb un increment de l'ocupació mitjana en els hotels del litoral valencià, que ha registrat un ascens del 4'4% al juliol i de més d'un 3% a l'agost, respecte al mateix període de l'any anterior.

El cap del Consell i el secretari autonòmic de Turisme han anunciat les dades de l'enquesta d'ocupació realitzada per l'Agència Valenciana del Turisme, amb  juliol tancat, després de reunir-se en el Palau de la Generalitat per a tractar la conjuntura i l'estratègia dels pròxims mesos en el sector turístic, segons ha explicat Puig.

A més d'exposar les dades d'ocupació de juliol i les previsions per a agost, Francesc Colomer ha volgut destacar l'augment de la rendibilitat turística perquè, com ha indicat, "l'ocupació és un paràmetre important, però no suficient". En concret, l'Agència Valenciana del Turisme ha estimat una ocupació mitjana en els hotels del litoral de la Comunitat del 87,1% al juliol i d'un 85,84 % a l'agost.

El President de la Generalitat, per la seua banda, ha incidit en el "bon moment" del turisme valencià, però, al seu torn, ha remarcat que El Govern valencià fuig del "triomfalisme, l'autobombo i el confort". "Estem aprofitant esta bona posició per a garantir un turisme de qualitat sostingut en el temps en els pròxims anys", ha assegurat Puig.

En este sentit, Ximo Puig ha incidit en la necessitat d'acabar amb la desestacionalització per a "garantir el curt, mitjà i llarg termini" en el sector turístic. "Hem d'acudir a mercats emergents i intentar fer un esforç conjunt entre empresaris i administracions per a arribar on fins ara no hem arribat i, sobretot, garantir l'ocupació de qualitat i permanent", ha explicat.

Arxivat a:

Destacats