El PSPV-PSOE proposa que la despesa en mascaretes i hidrogel puga deduir-se de l'IRPF

La iniciativa recull també la proposta d'aplicar deduccions en despeses vinculades a la salut bucodental i productes d'oftalmologia

Guardar

Mascaretes
Mascaretes

El portaveu d'Hisenda del PSPV-PSOE en Les Corts, José Muñoz, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) perquè els valencians i valencianes puguen deduir-se del tram autonòmic de l'IRPF la despesa que tinguen per la compra de mascaretes i gel hidroalcohòlic. Així ho recull la iniciativa, la qual segueix la línia marcada en el Pacte de Reconstrucció, que proposa a més aplicar la mateixa deducció per a les despeses vinculades a la salut bucodental i els productes d'oftalmologia.

La proposta socialista planteja que les deduccions en el tram autonòmic de l'IRPF s'apliquen de manera equitativa segons la despesa de cada persona i la seua renda. En el cas de les mascaretes, hidrogel i productes d'oftalmologia el màxim a deduir seria de 200 €, mentre que per a les despeses de salut bucodental es podrien deduir fins a 300 € sempre que no se superen els 25.000 € de tributació.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha assenyalat que "fa un any ni ens plantejàvem usar mascaretes o l'ús de gels desinfectants i ara s'han convertit en elements que usem diàriament i que, per tant, suposen una despesa diària per a tota la ciutadania", alguna cosa que Muñoz considera "ens imposa l'obligació de buscar totes les fórmules possibles perquè la salut siga un dret efectiu per a tots, tinguen la renda que tinguen".

Així mateix, Muñoz ha recordat que "les deduccions fiscals ben orientades, són unes eines molt potents per a corregir les desigualtats que tenen el seu origen en els diferents nivells de renda" i apostat per "continuar avançant en el desenvolupament d'un sistema fiscal eficient i just per a la consolidació de drets fonamentals, com el dret a la salut sense importar la capacitat econòmica de l'individu".

Finalment, el també secretari d'Organització del PSPV-PSOE insta el Govern valencià a revisar de manera paral·lela la resta de deduccions autonòmiques de l'IRPF per a "poder incloure aquelles que beneficien a la majoria i complir així amb els acords en el Pacte de Reconstrucció".

Destacats