El PSPV proposa un pla d'ajudes específiques per als ajuntaments que impulsen mesures a favor de l'hostaleria

Guardar

muñoz ep
muñoz ep

El portaveu d'Hisenda del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, José Muñoz, ha presentat una proposició no de llei (PNL) per a establir un pla d'ajudes específiques destinat als ajuntaments de la Comunitat Valenciana que impulsen mesures d'ajudes als sectors hostalers, entre elles l'exempció de la taxa de taules i cadires durant sis mesos.

Així mateix, la iniciativa insta el Consell a afavorir la venda en línia a través d'un altre paquet d'ajudes que fomente la digitalització del comerç local, ha indicat la formació en un comunicat.

"Un any després que es decretara el primer estat d'alarma resulta evident que l'hostaleria és un dels sectors més afectats per la crisi de la Covid-19 per la qual cosa és fonamental que des dels organismes públics se'ls proporcionen tots els recursos necessaris perquè puguen fer front a la seua recuperació", ha afirmat Muñoz.

Així, ha destacat la importància de treballar "mà a mà" amb els ajuntaments perquè "des del local es dote als hostalers i comerciants de l'impuls econòmic que necessiten".

En aquest sentit, el portaveu socialista ha considerat que per a facilitar el treball realitzat pels consistoris en aquests mesos es cree un pla d'ajudes que "compense les pèrdues que puguen haver tingut", ja que "han sigut ells els que han seguit al peu de canó en els moments més durs de la pandèmia".

La iniciativa, que segueix la línia marcada pel pacte de reconstrucció, proposa incentius econòmics per a aquells municipis que impulsen mesures a favor del sector de l'hostaleria, com l'ampliació de l'exempció de la taxa d'ocupació de la via pública, la realització d'un nou programa d'ajudes a autònoms o la posada en marxa de campanyes de foment del consum local.

En la mateixa línia, el PSPV es planteja la creació d'una nova línia de subvencions que "afavorisca la digitalització del comerç i l'hostaleria local" perquè "ha quedat demostrat que la compra en línia serà clau per a la seua supervivència". "Es tracta de no deixar cap comerç arrere", ha defensat Muñoz.

Destacats