El PSPV obri expedient disciplinari i suspén de militància als alcaldes que es van vacunar contra la Covid

Guardar

fotonoticia_20210116192435_1920
fotonoticia_20210116192435_1920

El PSPV-PSOE ha obert aquest dissabte un expedient disciplinari i ha suspés cautelarment de militància als tres alcaldes de la Comunitat Valenciana que van acceptar la vacuna contra la Covid-19 "malgrat no estar contemplats en el grup de risc estipulats pel Ministeri de Sanitat".

El partit lamenta en un comunicat la decisió "desencertada" dels municipis del Verger, Els Poblets i Rafelbunyol, que "no pot entelar la gran faena que estan fent tant sanitaris com responsables públics en la gestió de la crisi sanitària, social i econòmica".

Des del PSPV han remarcat que en una situació "tan complicada com l'actual, en la qual tant els sanitaris, com les forces de seguretat i tota la ciutadania en general està fent grans esforços per a superar aquesta pandèmia, l'acció dels responsables públics ha de ser més exemplaritzant si cap".

En aquest sentit, han assenyalat que la decisió d'acceptar vacunes "no respon als criteris de responsabilitat que se li exigeix a un càrrec públic en un moment en el qual, a més, els recursos sanitaris són molt limitats". Per tant, el partit ha iniciat un expedient disciplinari als primers edils, als quals ha suspés cautelarment de militància "fins a analitzar el succeït".

En qualsevol cas, la formació socialista ha indicat que es tracta de casos "puntuals" que "no poden entelar la labor que estan realitzant alcaldes, alcaldesses, regidors i tants càrrecs públics que estan responent de manera exemplar a la responsabilitat política que els va encomanar la ciutadania en les urnes".

A ells, així com a tots els treballadors de la Sanitat, serveis públics i essencials, el partit ha reiterat el seu "agraïment i reconeixement" per "el seu esforç en els últims mesos".

Destacats