El primer dia de les noves restriccions se salda amb 555 sancions a la Comunitat Valenciana

Guardar

policia nacional coche
policia nacional coche

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha informat que les forces i cossos de seguretat van interposar un total de 555 propostes de sanció aquest dilluns, el primer dia en què van entrar en vigor les noves mesures anticovid acordades per la Generalitat, que inclouen la prohibició de reunions en domicilis i el tancament perimetral de 15 ciutats en caps de setmana i festius.

Les forces i cossos de seguretat han constatat una reducció de la mobilitat, tant en ciutats com en zones rurals, a partir de les 18.00 hores, segons ha informat la Delegació del Govern en un comunicat.

La Guàrdia Civil va comptabilitzar aquest dilluns 64 sancions de caràcter lleu i 31 de caràcter greu, 95 en total. No va registrar aquest dilluns cap sanció molt greu, però divendres passat va interposar fins a 12 sancions considerades com molt greus per l'organització de reunions que la normativa prohibeix.

Mentrestant, pel que respecta a la Policia Nacional, aquest dilluns dia es van interposar fins a 460 sancions relatives a diferents incompliments de la normativa publicada per la Generalitat Valenciana.

Entre les incidències més destacades figura una actuació policial a Castelló, en la qual es van sancionar a sis persones que, al voltant de les 20.30 hores, es trobaven en grup.

Mentrestant, a Ontinyent, a la comarca de La Vall d'Albaida, es va sancionar a tres joves que romanien en grup i van increpar als agents de la Policia Nacional. Dos d'ells van fugir per a no ser identificats, però van ser detinguts hores després.

La Policia Nacional s'encarrega de vigilar el compliment de la norma en les grans ciutats de la Comunitat Valenciana, mentre que la Guàrdia Civil ha intensificat els seus dispositius en zones rurals d'Alacant, Castelló i València.

La Policia Nacional ha preparat un dispositiu especial per a evitar botellons en parcs o al costat de les platges que ha donat bons resultats fins al moment. A més, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat col·laboraran amb les policies locals de la Comunitat Valenciana per a controlar el confinament perimetral municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius.

En aquest sentit, Gloria Calero continua apel·lant a l'autocontrol en la limitació de les reunions als convivents en l'espai privat en ser la inviolabilitat del domicili un dret fonamental.

Calero ha destacat "per damunt de tot la gran responsabilitat de la majoria de la població valenciana" per a complir amb les indicacions i fer front a la pandèmia.

Destacats