El PPCV demana al Consell que protegisca a les dones de l'àmbit sanitari embarassades enfront de la Covid-19

Guardar

embarazo ep
embarazo ep

La portaveu d'Igualtat del Grup Popular en Les Corts, Marisa Mezquita, ha reclamat aquest dimecres al Consell la "protecció de les dones de l'àmbit sanitari que estan embarassades i que estan sent cridades a la reincorporació laboral malgrat els riscos de la Covid-19".

Mesquita ha recordat que existeix una instrucció aclaridora sobre la inicial de 16 de març de 2020, en la qual es declarava a les dones embarassades com a "personal especialment sensible al risc SARS-CoV-2" pel que havien de demanar la baixa mèdica per aïllament preventiu.

Encara que actualment haja finalitzat l'estat d'alarma, "el risc de contagi continua vigent i el perill per a les dones embarassades de l'àmbit sanitari continua sent el mateix, més si cap després de les dades que confirmen que els casos de coronavirus s'estan disparant en la Comunitat Valenciana", ha advertit en un comunicat.

Només el passat cap de setmana es van comptabilitzar 715 nous infectats per Covid-19, amb 28 nous brots i en una setmana s'ha incrementat un 100% els ingressos en UCI. "La mateixa consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha incidit en què el virus no ha perdut capacitat de provocar problemes de salut a les persones que el pateixen", ha indicat Mesquita.

"Però el més alarmant --ha continuat-- són les afirmacions de la consellera en reconéixer que no queden sanitaris per a poder contractar en borsa de treball, d'aquí ve que estiguen començant a cridar a la reincorporació laboral a dones embarassades, i ens han arribat casos principalment entre les infermeres, amb el risc que comporta no sols per a la salut de les mateixes dones sinó també per a la gestació", ha censurat.

L'informe científic tècnic per a professionals publicat pel Ministeri de Sanitat el 26 de març constata que la infecció perinatal per Covid-19 pot comportar a la pèrdua del benestar fetal, part prematur, destret respiratori o alteració de la funció hepàtica i fins i tot la mort, ha explicat la diputada popular.

Per això ha fet una crida a la protecció de la salut de les dones embarassades de l'àmbit sanitari per tractar-se de personal enlaire risc de contacte amb persones portadores del coronavirus, "perquè la seua salut ha de ser el primer i perquè el risc de contagi és ací, hui igual que fa un parell de mesos".

Mesquita ha assenyalat que "la falta de gestió, de previsió i de personal no se soluciona posant en risc la salut de les infermeres embarassades, que són les primeres a les quals estan cridant per a la seua reincorporació" i ha demanat a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, però també a la d'Igualtat, Mónica Oltra, que tinguen en compte la peculiaritat d'aquests casos. "La nostra obligació és protegir als que ens protegeixen", ha conclòs.

Destacats