El PP reclama una infermera escolar en cada centre de cara a l'inici del nou curs en la Comunitat Valenciana

Guardar

bonig-corts
bonig-corts

El PPCV ha presentat aquest dilluns un decàleg de mesures de cara a l'inici del pròxim curs escolar al setembre, que remetrà al president de la Generalitat, Ximo Puig, entre les quals destaca en primer lloc la incorporació d'una infermera escolar en tots els centres d'educació de la Comunitat per a supervisar protocols d'higiene i actuar en cas de detectar-se símptomes compatibles amb Covid-19.

Així ho ha explicat la líder dels 'populars' valencians, Isabel Bonig, en una roda de premsa en la qual ha indicat que igual que van fer en els àmbits social i sanitari, ara remetran a Presidència aquest decàleg des de la "lleialtat crítica" del PPCV, sobre la qual no sempre hi ha hagut "reciprocitat", ha puntualitzat.

De fet, ha comentat que Puig ha contestat ja a la seua carta amb el decàleg de mesures sanitàries "dient que bé, que fenomenal" i li ha demanat que quan "tinga a bé" la cride per a parlar perquè la comissió de reconstrucció en Les Corts és "l'estratègia del silenci", una mesura "que era important i ha acabat en res".

Ha reiterat que els valencians necessiten a un president "fort" i no "tenallat o amb el cap en altres temes". I ha agregat que és ara el moment de reflexionar sobre què s'ha fet bé i què s'ha fet malament de cara al futur.

"No volem que l'inici del curs siga un caos, sinó que tota la comunitat educativa estiga preparada i informada, que es comence amb totes les garanties i controls i de la forma més normal possible", ha indicat Bonig.

El decàleg del PPCV per al nou curs 2020-21 comença amb la reivindicació d'una infermera en cada centre escolar, una petició que, ha recordat Bonig, ja realitza la comunitat educativa, i caldria implementar mentre dure la situació extraordinària generada per la pandèmia. Abastaria als més de 2.000 centres i suposaria contractar o redistribuir infermeres, que es coordinarien amb Atenció Primària.

Ha subratllat que no se li pot exigir als professionals de l'educació supervisar les normes d'higiene, la detecció precoç dels casos i la coordinació de totes les mesures sociosanitàries.

En segon lloc, el PP proposa circuits ràpids per a la detecció precoç de contagiats entre la comunitat educativa i "per a això és fonamental que hi haja un professional sanitari que a la mínima sàpia com actuar per a poder controlar el contagi".

Així mateix, planteja la necessitat de dotar als centres de material de protecció, màscares de bona qualitat i "no dels xinesos en la pitjor accepció del terme", i en quart lloc la posada en marxa de plans de formació i sensibilització entre professors, alumnes i famílies.

El cinqué punt del decàleg reclama plans de contingència elaborats per personal sanitari i especialista en prevenció de riscos laborals i el sisé l'adequació d'espais i alternatives "coherents" per a garantir la distància social i la protecció a les aules.

El PP planteja un pla de reforç per a compensar l'absència de classes durant aquests quasi quatre mesos, especialment en determinats districtes i col·legis, així com treballar per a combatre la bretxa digital i que la transformació digital "siga una realitat en un o dos anys".

En nové lloc, els 'populars' reclamen l'augment de les plantilles docents i per a això caldrà "reordenar la despesa" en l'administració i "eliminar greix polític". L'última mesura implica abordar les 'escoles de matí' i les activitats extraescolars.

"FONAMENTALS" PER A TINDRE GARANTIES

"Són deu mesures molt concretes, fonamentals perquè l'inici del curs es produïsca amb totes les garanties. Ningú entendria que no es fera amb planificació, previsió i garanties de tota mena".

Preguntada sobre la data d'inici de curs, el 7 de setembre, ha indicat que al PP li sembla bé, i ha agregat que "el problema no és quan, sinó que quan es comence estiga tothom preparat".

A més, respecte a les escoles infantils de 0-3, ha demanat que puguen obrir "amb totes les garanties" com poden fer-ho les escoles d'estiu.

Destacats