El PP exigeix a Puig que "intervinga" per a millorar les residències i es pose de costat de la Fiscalia

Guardar

residencia puzol ep
residencia puzol ep

La sotssecretària regional del PPCV, Elena Bastidas, ha exigit al 'president' de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, que "intervinga" per a millorar la situació de les residències de majors i es pose de costat de la Fiscalia.

La Fiscalia de València va urgir aquest dimarts a una reunió entre les conselleries d'Igualtat i Sanitat i els directors de les residències de la Comunitat, tant públiques com privades, per a elaborar protocols efectius amb els quals fer front a un possible rebrot per coronavirus. "Es tracta de salvar vides", va defensar a Europa Press la coordinadora de la secció Civil, Ana Lanuza.

Davant aquest "dur advertiment", Bastidas ha urgit a Puig a actuar per a "no tornar a viure un drama en les residències" com en el pic del coronavirus: "A la seua mà està, o es posa del costat de la Fiscalia i comencen a treballar amb un pla de xoc o es posa del costat de Mónica Oltra i baixa les mans".

La 'popular' ha advertit que Fiscalia "torna a encendre les alarmes davant la falta de gestió en les residències de majors de la vicepresidenta" i consellera de Polítiques Inclusives, de Compromís, a qui "reprova de nou per la falta de mitjans, de protocols i de coordinació".

"La història es repeteix: Fiscalia posa en evidència que Oltra en aquests quatre mesos no ha fet res per a resoldre les greus deficiències en la protecció dels nostres majors", ha denunciat en un comunicat, alertant que "la situació és tan delicada que la mateixa Fiscalia ha demanat una reunió amb la conselleria d'Oltra, Sanitat i els directors de les residències per a elaborar protocols efectius".

Bastidas ha posat l'accent que és "la segona vegada en quatre mesos que la Fiscalia reprova a Oltra, ja que al març va alertar de situacions dramàtiques en les residències de majors: existia una patent mancada de mitjans i els empleats estaven desbordats, al límit de les seues possibilitats. "Mesos després, Oltra segueix igual, és com si l'esdevingut en les nostres residències no li haguera obert els ulls", ha criticat.

El PPCV ja va denunciar "les enormes manques que estaven suportant les residències valencianes en plena pandèmia, quan van estar pràcticament soles sense mitjans personals ni materials". Però, ha insistit, "lluny de fer reaccionar a Oltra, segueix amb la seua actitud prepotent: sense protocols, sense reunir-se amb Sanitat i sense mantenir comunicació amb el sector. Ha d'eixir del seu amagatall i donar la cara per a evitar la tragèdia viscuda en les residències de majors".

Destacats