El Parc Natural de La Mata-Torrevieja celebra el seu 20 aniversari amb l'exposició 'Aus en acció'

Guardar

'Aus en acció'
'Aus en acció'

La zona humida de les Llacunes de La Mata i Torrevieja celebra estos dies el seu 20 aniversari des que en 1996 va ser declarat parc Natural Protegit, atorgant-li la protecció mediambiental necessària per a salvaguardar una zona humida mediterrània privilegiada.

Este espai protegit compta amb una extensió de 3.700 hectàrees conservades, de les quals 2.100 són làmina d'aigua, i compta amb dues llacunes naturals, una d'elles de color rosa, la qual cosa confereix a este paratge un entorn únic i de gran importància per a les aus, tant per als seus processos de nidificació com de migració.

Amb motiu d'esta celebració, des de la direcció general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, dependent de la conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, s'han posat en marxa una sèrie d'activitats obertes al públic en general per a donar a conéixer de prop la bellesa de la fauna i la flora que habiten en este singular ecosistema.

El parc Natural ha preparat una exposició fotogràfica que es podrà visitar des del 28 d'octubre fins al pròxim 11 de desembre, i que amb el títol 'Aus en Acció' pretén donar a conéixer els diferents hàbits i comportaments d'algunes de les aus que habiten en esta important zona humida.

Ubicada en el centre d'interpretació del parc natural, l'exposició compta amb 20 fotografies cedides per Justo Ferrer, en les que es poden observar imatges curioses sobre les aus i gaudir tant de la fotografia com de la naturalesa captada a través dels objectius de les cambres.

A més d'esta exposició, al llarg dels mesos de novembre i desembre també s'han programat una sèrie d'activitats, xarrades, jornades, rutes guiades i exposicions, tot això enfocat que les persones que ho visiten puguen gaudir dels valors naturals i culturals d'este parc Natural per a valorar totes les seues qualitats naturals i propiciar, al seu torn, la seua conservació i protecció.

Algunes de les activitats que es desenvoluparan amb motiu d'este aniversari tindran lloc durant els pròxims mesos de novembre i desembre. Concretament, el 6 de novembre es farà una activitat denominada 'La vida secreta de les aus' en la que a través de vídeos arreplegats per personal del parc natural es podrà descobrir com és la vida quotidiana de les aus.

Així mateix, el dia 10 de novembre les activitats giraran entorn de 'El Fartet, una espècie en perill d'extinció, mentre que, de l'11 de novembre a l'11 de desembre, es posarà en marxa l'exposició: 'Arquitectura Natural', en la que es va a fer una recreació de diferents nius d'aus que existeixen en este paratge, amb un suport semblant a què es pot trobar en el seu entorn natural.

També es duran a terme xarrades, jornades i conferències sobre el parc Natural. Rutes com 'La Botànica' que té per objecte descobrir hàbitats i les característiques extremes per les quals es caracteritzen i que anirà a càrrec del professor titular del Departament d'Ecologia de la Universitat d'Alacant, Carlos Martín. O la 'Ruta del Vi' que consistirà en una visita guiada per les vinyes del parc, mostrant les singularitats que es poden trobar i coneixent la història i biodiversitat associada a estes vinyes.

El Projecte Carboner consistirà en la col·locació de caixes niu restaurades per a afavorir la possibilitat de nidificació d'esta espècie en el paratge natural i el Projecte Alimentaves col·locarà i farà un seguiment d'un nou menjador per a aus que s'ubicarà en l'entorn del centre d'interpretació del parc Natural.

Finalment, el 10 de desembre, se celebrarà la 'Jornada Commemorativa del 20 Aniversari del parc Natural', una fira expositiva d'associacions i col·laboradors d'esta zona humida tan important per a la comarca, i en el que donaran a conéixer les activitats que porten realitzant durant tots estos anys en este espai protegit.

Per a conéixer totes les activitats que es duran a terme amb motiu del 20 aniversari del Parc Natural de la Mata-Torrevieja es pot manar una adreça electrònica sol·licitant informació a parc_lamata@gva.es.

Arxivat a:

Destacats