El Ministeri de Sanitat i les CCAA mantenen les restriccions previstes per a Setmana Santa

Finalment, el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ha descartat modificar les limitacions i les mesures passen a estar en mans de cada comunitat

Guardar

policia-cierre-perimetral
policia-cierre-perimetral

La Setmana Santa s'acosta. La gran majoria dels països europeus estan registrant repunts de casos que els situen en una quarta ona. Atés aquest context, les autoritats sanitàries espanyoles s'han mostrat preocupades en els últims dies després d'una incidència acumulada mitjana que augmenta lleugerament en quasi totes les comunitats autònomes. És per això que el Ministeri de Sanitat havia contactat amb les regions per a aprofundir la possibilitat d'ampliar les restriccions durant les vacances de Pasqua.

Tot seguirà segons els acords el passat 10 març, com així ho ha decidit el Consell Interterritorial en la vesprada del dimecres. Així mateix, s'ha decidit no aplicar cap nova mesura sobre els horaris del toc de queda ni de tancament d'activitat no essencial, segons han informat Europa Press fonts de la reunió. El document que es va acordar fa unes setmanes establia les 23.00 com l'hora límit per al toc de queda en aquestes dates. Però en cap cas es podria avançar a abans de les deu de la nit sense canviar el decret, alguna cosa que no està sobre la taula.

Al llarg de la jornada d'aquest dimecres, diferents informacions asseguraven que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, s'hauria posat en contacte amb alguns consellers de Salut de diferents Comunitats Autònomes per a sondejar la possibilitat d'avançar el toc de queda a les 20.00 hores per Setmana Santa.

De fet, en la reunió d'aquest dimecres ha sigut present el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha assenyalat a les autonomies la necessitat de controlar les mesures que es desprenen d'aquest document compartit d'actuacions en la Setmana Santa.

A més, hi ha hagut diverses CCAA que han demanat un control exhaustiu de les fronteres després de les crítiques al Govern per permetre el turisme estranger però no la mobilitat entre diferents autonomies. Ací, Marlaska ha defensat el control que ja existeix en els aeroports.

La mesura, en qualsevol cas, està en mans de les comunitats autònomes. Cadascuna de les regions decidirà si avançar el toc de queda a les 22 hores, tal com l'estableix l'estat d'alarma. Quant al nombre de persones que es poden reunir, es limita a un màxim de quatre en espais públics tancats i sis en espais públics oberts, llevat que es tracte de convivents. En espais privats, les reunions es limitaran a convivents.

Arxivat a:

Destacats