El litoral valencià es blinda per a la nit de Sant Joan

Els valencians i valencianes tornaran viure per segon any consecutiu aquesta festivitat amb les platges tancades

Guardar

Policia Local Playa malvarrosa
Policia Local Playa malvarrosa
La nit de Sant Joan no tornarà a celebrar-se com es feia en anys anteriors. Per segon any consecutiu, les platges del litoral valencià es tancaran amb l'objectiu d'evitar aglomeracions en les costes. Així ho va decidir a principis de mes l'Ajuntament de València, i dies després es van sumar més localitats costaneres de la Comunitat Valenciana. Per a això, es desplegaran dispositius de seguretat i de neteja, tots dos reforçats en municipis com València, que té posada la mirada en aquesta festivitat des de principis de mes.La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, va presidir dilluns passat una nova reunió de coordinació del dispositiu de seguretat per a la nit de Sant Joan. Ni botellons, ni aglomeracions, ni sopars i fogueres en l'arena de les platges de la regió valenciana perquè es tancaran tots els seus accessos amb un dispositiu de control i vigilància coordinat amb més de 3.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que treballaran al costat de la Policia Local."El virus encara és ací. És una nit complicada, complexa, hem de tindre molta precaució, ser responsables i no tirar per terra tot el treball la gran faena que s'ha fet durant l'any, tots tenim ganes d'eixir, l'única cosa que es demana és responsabilitat", assenyalava la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana.En localitats com València capital, podien arribar a reunir-se fins a 100.000 persones a les platges abans que començara a afectar la COVID-19 a tothom. No obstant això, predominarà el personal de neteja i seguretat, ja que ahir el regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, va anunciar que es reforçaria el servei de neteja a les platges de València, a pesar que es mantindran tancades tota la nit. Des de les 19 hores de la vesprada fins a les 7 hores del matí.

Excepcions en municipis d'Alacant

La gran majoria de les localitats de la Comunitat Valenciana han tancat les seues platges a calç i cant. No obstant això, hi ha altres municipis en els quals hi ha variants sobre aquest tema. A Castelló, l'única diferència està en l'horari de tancament a les 20 hores, és a dir, una hora més tard que en les zones costaneres de la província de València.D'altra banda, en diversos municipis de la província d'Alacant no es tancaran les platges o, almenys, no del tot. Les excepcions a la regla es troben en ciutats com Torrevella, Xàbia, Calp, Moraira i Benissa. Benissa i Calp han prohibit les festes i fogueres, però no prohibiran l'accés. A Xàbia es permetrà sopar a les platges en aquesta nit de Sant Joan, però sense foc i sense pirotècnia.L'hora de tancament pot variar, encara que a la província de València serà des de les set de la vesprada, en algunes localitats alacantines com Teulada o Moraira i a Altea serà a les 21 hores, a Torrevella l'ús de la platja més enllà de les 20.30 hores podria portar sanció. En tot cas, hi haurà, un destacat reforç policial per a evitar aglomeracions en la nit més curta de l'any.

Operatiu policial a València capital

Només a la platja de la Malva-rosa treballaran 160 agents des de les 18.00 hores del dimecres fins a les 07.00 hores del dijous. A les platges del sud, el dispositiu policial estarà compost per 50 agents, que controlaran el clos a la platja fins a l'hora en què es reòbriga el seu accés. La intenció del dispositiu és, en paraules d'Aarón Cano, regidor de Protecció ciutadana, que "la Nit de Sant Joan passe tan ‘inadvertida’ com la de l'any passat".D'altra banda, es barraran els 20 km de platges de la ciutat per a impedir l'accés a les mateixes des de les 21 hores del dimecres 23 de juny, fins a la matinada del dijous. És per això que, el conjunt total del dispositiu comptarà amb 213 agents de Policia Local, que treballaran al costat de Policia Nacional a les platges del nord i Guàrdia Civil en les del sud, així com amb voluntaris de Protecció Civil.Així, prop de 400 agents vetlaran el pròxim 23 juny per a impedir que se celebren botellons, fogueres i festes il·legals a les platges del nord i del sud de la capital valenciana. Un gran dispositiu policial amb motiu de la tradicional Nit de Sant Joan. Per a futurs anys, Cano va suggerir ahir "repensar" aquesta festa, ja que "Sant Joan ha de ser molt més que un macrobotelló amb amics a la platja, que deixa tones de fem l'endemà".L'operatiu policial, per tant, començarà al voltant de les 18 o 19 hores i es prolongarà fins a les 5 o 6 hores de la matinada. El primer que es farà, tal com va remarcar el regidor, és informar els banyistes que estiguen encara a última hora en l'arena o banyant-se, que hauran de desallotjar la platja al voltant de les 19 hores.
Destacats