El jutge cita a Sanitat el divendres després d'ordenar-li proveir de material a centres sanitaris "amb urgència"

Guardar

ciudad_justicia
ciudad_justicia

Un jutjat social de València ha citat a la Conselleria de Sanitat aquest divendres, en un tràmit d'audiència, després d'ordenar-li la setmana passada que donara material sanitari a centres i hospitals "amb caràcter urgent i immediat" per a fer front al Covid-19.

Així ho ha indicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la roda de premsa diària per a informar dels casos de coronavirus en la Comunitat, en ser preguntada per la inadmissió a tràmit d'un escrit que va presentar l'Advocacia de la Generalitat contra la resolució dictada per un jutjat de Castelló en els mateixos termes que també el van fer València i Alacant. Això és, ordenar-li a l'Administració proveir de bates, mascaretes i EPIs als centres.

Barceló ha explicat que després de dictar-se aquestes resolucions judicials, "s'havia oblidat" el tràmit d'audiència a la Conselleria, amb el que, en concret, l'òrgan de València li ha citat aquest divendres a les 10 hores.

Preguntada per la possibilitat de recórrer la decisió adoptada pels òrgans judicials respecte al material, la consellera ha indicat que esperaran a l'audiència del divendres: "Sempre confie en els tribunals i en què puguem explicar el que ens ha sol·licitat. A partir d'ací veurem la resolució nova que dicte per a actuar", ha postil·lat.

La setmana passada fins a tres òrgans socials de València, Castelló i Alacant ordenaren a la conselleria, després de la mesura cautelar sol·licitada per la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics Comunitat Valenciana CESM CV, proveir "amb caràcter urgent i immediat" --en el cas de València es va donar un termini de 24 hores-- a tots els centres sanitaris de material de protecció individual --bates impermeables, mascaretes FPP2 i FPP3, ulleres de protecció, calces específiques i contenidors grans de residus-- per a garantir la salut i la protecció dels professionals enfront del coronavirus.

Els jutjats van considerar que les mesures preventives requerides eren les "necessàries" perquè els professionals sanitaris pogueren fer el seu treball en les mínimes condicions de seguretat. D'altra banda, respecte als equips de protecció dels treballadors, s'indicava que resultava d'aplicació el Reial decret 773/1997, de 30 de maig, sobre disposicions mínimes de seguretat i salut relatives a la utilització pels treballadors d'equips de protecció individual.

Quant al personal sanitari, el jutjat destacava el document denominat 'Procediment d'actuació per als serveis de prevenció de riscos laborals enfront de l'exposició al nou coronavirus (SARSCOV 2)' elaborat pel Ministeri de Sanitat en data 5 de març de 2020, que estableix els requisits que són exigibles als equips de protecció individual del personal sanitari, com a mascaretes, guants, roba, protecció ocular i roba, així com normes sobre emmagatzematge i deixalla.

Arxivat a:

Destacats