El General de Castelló implanta un 'stent' reabsorbible per primera vegada en la Comunitat Valenciana

Guardar

SAN_stent_absorbible
SAN_stent_absorbible

L'Unitat de Hemodinàmica del Servici de Cardiologia de l'Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS) ha implantat per primera vegada en la Comunitat Valenciana un nou tipus de 'stent' a un pacient amb una cardiopatia isquèmica, amb el fi de recuperar la funcionalitat de les seues artèries coronàries.

El dispositiu bioabsorbible metàl·lic, que té forma de moll i s'introdueix en l'artèria cardíaca afectada després d'una angina de pit o infart, ha sigut realitzat amb un tipus de material que el cos humà és capaç d'absorbir en el termini d'un any.

Aquesta innovació tecnològica permet que l'artèria quede amb el tamany adequat i sense obstrucció i que al mateix temps siga flexible, recuperant així la seua motricitat natural. Fins al moment, els stent utilitzats també són de tipus metàl·lic, però queden fixats de forma permanent en l'artèria afectada.

Aíxí, s'obtenen els beneficis dels dispositius metàl·lics fixos, com la facilitat en la implantació, al mateix temps que s'obtenen els de la desaparició de l'estructura, permetent una major recuperació en la funcionalitat de l'artèria.

L'Hospital General Universitari de Castelló és el tercer centre sanitari espanyol en implantar aquest tipus de material intracoronari, rere de l'Hospital Universitari de Bellvitge i l'Hospital Universitario Virgen de la Macarena de Sevilla, en una decisió que permetrà que els pacients de la província de Castelló puguen beneficiar-se dels seus avantatges.

Cal recordar que la cardiopatia isquèmica es troba entre les principals causes de mort en Espanya motiu pel qual l'Unitat d'Hemodinàmica del HGUCS funciona les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any per a atendre als pacients de la província de Castelló.

Les principals manifestacions d'aquesta són les angines de pit i els infarts de miocardi, quin tractament habitual és la realització d'angioplàsties i la implantació dels anomenats stents que permeten corregir l'estrenyiment que pateixen les artèries coronàries a causa de arteriosclerosis.

Els pacients en els quals s'implantaran aquests nous dispositius han de tindre com condició que la seua esperança de vida siga de almenys de 5 anys amb una qualitat acceptable, permitent que l'avantatge de la recuperació de flexibilitat de l'artèria siga beneficiosa.

Destacats