El Departament de Castelló millora el control de les lesions de la pell amb un nou dermatoscopi

Guardar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El Servei de Dermatologia de l'Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS) ha incorporat una nova unitat d'epiluminiscencia digitalitzada d'última generació per a facilitar l'accés dels pacients al control de les lesions pigmentades de la pell. La utilització d'aquesta tecnologia permet controlar l'evolució de les lesions a la pell a fi de ponderar el risc de malignització.

La microscòpia d'epiluminiscència digitalitzada, que s'ha incorporat a la consulta de Dermatologia del Centre d'Especialitats Jaume I, és el mètode més modern i precís per a detectar canvis en les lesions pigmentades cutànies. Es tracta d'una tècnica no invasiva que permet estudiar, sense necessitat d'extraure mostres cutànies, les estructures de la pell i els patrons de pigmentació invisibles a l'ull humà. No cal l'ingrés hospitalari i el pacient pot fer vida normal després de la sessió.

L'estudi complet és decisiu a l'hora de decidir el moment d'una intervenció quirúrgica i es du a terme en tan sols una sessió, que es repetirà quan l'especialista ho considere oportú.

Fins a la data, l'Hospital General Universitari de Castelló disposava d'un dermatoscopi digital. Per això, amb aquesta nova adquisició es facilita l'accés dels pacients al control.

Cal recordar, sobretot durant els mesos d'estiu, en els quals l'exposició al sol és major, que les lesions pigmentades cutànies, com ara pigues o nevus, poden desembocar en un càncer de pell (melanoma). Per aquest motiu és important realitzar un seguiment periòdic i molt precís de l'evolució de les lesions.

Aquells pacients que detecten que les pigues de la seua pell són asimètriques; amb vores no definides; amb un color no homogeni; que hagen patit canvis en el color o la forma o que han aparegut sobtadament; que piquen, sagnen o fan mal, o si són majors de sis mil·límetres, haurien d'acudir al seu centre de salut per a avaluar-les i remetre'ls, si és el cas, a l'especialista en dermatologia.

Destacats