El consultori auxiliar de Busot dirigeix un taller grupal d'educació en diabetis a població anglesa

Guardar

El consultori auxiliar de Busot, integrat en el Departament de Salut Sant Joan d'Alacant, ha realitzat un taller d'educació per a la salut en diabetis dirigit a pacients de nacionalitat anglesa. Es tracta d'una experiència que s'ha dut a terme per primera vegada en la zona, que pot ser exportada a altres zones de salut en què també hi haja un percentatge destacable de pacients estrangers.

"La població britànica està molt informada en general sobre el seu procés de salut, però la barrera idiomàtica fa que es requerisca de més temps per a aportar informació en profunditat al pacient i resoldre els seus dubtes. Açò ens va motivar a organitzar una iniciativa grupal que ens permetera potenciar les instruccions que els oferim diàriament en la consulta", indica la metge del consultori, Beatriz Aracil.

Un total de deu anglesos han acudit a este taller, acompanyats per una traductora, qui ha facilitat la comunicació entre els pacients i els professionals sanitaris. "Quatre d'ells acaben de debutar com a pacients amb diabetis i hem d'iniciar amb ells l'educació diabetológica, per la qual cosa hem considerat que era un bon moment per a dur a terme un taller grupal", sosté la doctora Aracil, qui reconeix que, d'esta manera, "se pretén que els pacients recentment diagnosticats aprenguen de les experiències d'altres compatriotes per a conviure amb esta patologia crónica".

Els professionals del centre s'han centrat en la diabetis per tractar-se d'una malaltia crònica amb una alta prevalença i un maneig complex. "El correcte abordatge de la diabetis no passa únicament per l'adherència terapèutica, sinó que l'estil de vida del pacient (exercici, alimentació, etc.) és determinant per a aconseguir un equilibri. A més, en estos pacients és comú la comorbilitat amb altres patologies, per la qual cosa si incidim en un millor control de la diabetis, poden millorar els problemes asociados", apunten les mateixes fonts.

Destacats