El Consell licita la reparació del parc públic d'habitatge de la província de València amb una inversió de 4.477.000 euros

Guardar

Palau_generalitat
Palau_generalitat

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha licitat el contracte per a les obres de reparació d'immobles pertanyents al parc públic d'habitatges de la Generalitat en la província de València, la qual cosa suposarà una inversió total de 4.477.000 euros.

Segons ha explicat la directora general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, aquest nou contracte "demostra el gran esforç inversor que està realitzant la Generalitat per a millorar les condicions del parc públic de la Comunitat".

"Durant aquest any i mig el nostre objectiu principal ha sigut la recuperació de centenars d'habitatges que l'antic Govern va deixar en molt males condicions i algunes d'elles inhabitables, per açò, estem fent aquest esforç titànic per a revertir la situació i poder oferir aquests habitatges als quals més ho necessiten", ha assegurat Torró.

D'aquesta manera, segons ha apuntat "s'avança cap al compliment dels compromisos adoptats pel Consell per a aconseguir reduir les desigualtats socials, avançar en la integració de les persones o col·lectius més desfavorits o en risc d'exclusió social però també apostar per la rehabilitació com a foment de l'activitat econòmica".

El contracte que s'ha licitat la conselleria que dirigeix María José Salvador preveu la reparació d'habitatges socials en les zones catalogades com 4 i 5 de la província de València, per a un període de dos anys, 2017-2018. A més, també contempla un altre tipus d'actuacions com la reparació i millora d'elements comuns en grups que tinguen un percentatge de propietat de la Generalitat superior al 50%, reparacions urgents i ordinàries en habitatges i elements comuns, així com obres urgents de salubritat i per a impedir l'assalt o possible ocupació.

Del total de 4.477.000 euros pressupostats, 2.057.000 euros corresponen a la zona 4 que inclou 15 municipis de L´Horta Nord, L´Horta Oest i València ciutat. Concretament es tracta dels municipis d'Alboraia, Bonrepòs i Mirambel, Burjassot, Massamagrell, Montcada, El Puig, Tavernes Blanques, Alaquàs, Aldaia, Manises, Paterna, Quart de Poblet, Torrent, Xirivella i València.

Pel que fa a la zona 5, es destinen 2.420.000 euros per a 45 municipis que alberguen habitatges del parc públic de la Generalitat en les comarques de Camp de Morvedre, Camp del Turia, La Canal de Navarrés, La Costera, La Foia de Bunyol, La Plana d'Utiel-Requena, La Ribera Alta, La Safor, La Vall d´Albaida, Els Serrans i L´Horta Sud.

En aquesta zona es gestionen habitatges públics en les següents localitats: Sagunt, Benaguasil, Bétera, L'Eliana, Marines, Riba-Roja del Túria, Vilamarxant, Énguera, Quesa, l´Alcúdia de Crespins, Canals, Xàtiva, Xiva, Requena, Utiel, Alberic, Algemesí, Alginet, Alzira, Benifaió, Benimuslem, Carlet, Carcaixent, Càrcer, Massalavés, Vilanova de Castelló, Albalat de la Ribera, Almussafes, Cullera, Polinyà del Xúquer, Sollana, Oliva, Tavernes de la Valldigna, Albaida, Bocairent, l´Olleria, Ontinyent, Xelva, la Llosa del Bisbe, Albal, Alfafar, Catarroja, Paiporta, Picassent i Silla.

Les empreses interessades a obtenir informació han de dirigir-se en les diferents seus de la Conselleria d'Habitatge: Ciutat Administrativa 9 d´Octubre-Torre 1, carrer Castán Tobeñas 77 de València; avinguda Aguilera 1 d'Alacant i avinguda del Mar 16 de Castelló.

El termini per a la presentació d'ofertes acaba el pròxim 6 de febrer, fins a les 14 hores, en les seus de la conselleria anteriorment citades.

Destacats