El Consell lamenta el resultat del referèndum en Regne Unit

Guardar

El Consell de la Generalitat mostra la seua tristesa pel resultat del referèndum celebrat este dijous en Regne Unit sobre la seua permanència en la Unió Europea i vol transmetre un missatge de tranquil·litat i confiança tant als valencians i valencianes desplaçades al Regne Unit com als britànics residents en el nostre territori i a tots els que ens visiten com a turistes.

Per al Govern valencià, la Unió Europea continua sent el projecte comú de tots els ciutadans i ciutadanes dels països del vell continent.

El Consell considera que és en moments com l'actual quan cal fer un major esforç per a enfortir la Unió Europea, posant en primera línia els valors que van inspirar la seua fundació i que han permés les majors èpoques de pau i creixement.

L'Europa de les persones ha de ser l'objectiu d'una Unió Europea forta, que treballe per eliminar desigualtats i fomente la col·laboració entre els estats membres i les regions pròximes.

El Consell convocarà la setmana que ve una reunió específica de treball per a analitzar les conseqüències a curt, mitjà i llarg termini de la desconnexió del Regne Unit en els distints sectors econòmics valencians.

De la mateixa manera s'abordaran aspectes socials, com els que poden afectar persones, ja siguen valencians que viuen en Gran Bretanya, com per a la colònia britànica en la Comunitat Valenciana.

Finalment El Govern valencià vol traslladar la seua ferma convicció de la necessitat d'una Unió Europea forta, solidària, capaç d'afrontar els reptes del futur.

Respecte al nou camí que emprén Gran Bretanya, el Consell confia a mantindre i ampliar la relació que mantenen ambdós territoris.

Arxivat a:

Destacats