El Consell invertirà més de huit milions d'euros en el Centre de Seguretat Viària de la Generalitat

Guardar

Palau_generalitat
Palau_generalitat

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha tret a licitació el servici de funcionament i manteniment del Centre de Gestió i Seguretat Viària de la Generalitat Valenciana (CEGESEV) per tres anys, susceptible de ser prorrogat durant dos anys més. El pressupost base de licitació és de 4.844.421,26 euros i ascendeix a 8.074.035,43 euros amb les prorrogues.

El Centre de Gestió i Seguretat Viària de la Generalitat Valenciana funciona les 24 hores del dia, cada dia de l'any i s'encarrega d'arreplegar i tractar totes les dades de trànsit de la xarxa de carreteres autonòmiques, així com de les incidències que es produeixen en temps real, la qual cosa garanteix una mobilitat més segura. A fi de garantir una mobilitat segura, té un coneixement en temps real dels problemes que s'originen i gestiona l'operatiu tècnic.

En el desenvolupament de les seues funcions, el CEGESEV es relaciona amb les agències que tramiten les emergències, com el 112, sistema on està integrat, la Guàrdia Civil, policies locals i, indirectament, amb els Centres d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) sanitaris i de rescat.

D'altra banda, compta amb un sistema electrònic conegut com a ITS, Sistema Intel·ligent de Transport, distribuït per les carreteres i que li permet conéixer directament la circulació pels punts i trams monitorats. Este sistema consta de cambres, estacions meteorològiques, mesuradors de trànsit i panells amb missatges variable, entre altres operatius.

Destacats