El Consell estudia realitzar auditories ètiques dels diferents organismes de la Generalitat

Guardar

auditorías
auditorías

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha avançat que el Consell "estudia realitzar auditories ètiques dels diferents organismes de la Generalitat per a dotar-los de major transparència de cara als ciutadans".

El conseller s'ha pronunciat així durant la seua participació en l'acte d'adhesió voluntària al Codi de Bon Govern de la Generalitat per part dels membres de l'equip de govern municipal d'Elx, conformat per Compromís, PSPV i Partit d'Elx. També ho ha subscrit el grup municipal de Ciutadans, mentre que no s'han adherit els representants en l'ajuntament del PP i d'Il·licitans per Elx.

Alcaraz ha assenyalat que l'adhesió al Codi de Bon Govern "és una resposta necessària i oportuna davant la desafecció de la ciutadania per moltes de les coses que estan enverinant les nostres democràcies i, especialment, en el cas de la Comunitat Valenciana".

"No podem tolerar que la Comunitat, a més d'estar infrafinançada, estiga infravalorada èticament i s'haja convertit a Espanya en el símbol de la corrupció més gran política, situació que exigeix prendre mesures i accions positives, fent un pas més enllà, comprometent-nos activament a promoure una sèrie de valors que estan plasmats en aquest codi", ha subratllat el conseller.

Així mateix, Alcaraz ha ressaltat que a poc a poc "anem avançant en la senda d'evitar desviaments i reassumir nous valors en la societat, ampliant les adhesions a un document de caràcter obligatori per a tots els alts càrrecs de la Generalitat que ha de servir de tallafocs contra la corrupció".

Per la seua banda, l'alcalde de l'ajuntament d'Elx, Carlos González, ha agraït la implicació a les formacions polítiques que s'han adherit al Codi de Bon Govern, "atés que representa un codi de bona conducta dels càrrecs públics d'aquesta corporació municipal vinculat als valors constitucionals i democràtics".

L'alcalde del consistori ha manifestat que en estos primers 14 mesos de gestió "s'ha impulsat un canvi en les prioritats polítiques però també en la forma de fer política, passant de l'opacitat a la transparència i la participació ciutadana, en clara sintonia amb el codi al qual avui ens adherim i que assumim com a part de les nostres obligacions en la gestió".

Arxivat a:

Destacats