El Consell condemna els atemptats d'Istanbul

Guardar

El_Consell_condemna_els_atemptats
El_Consell_condemna_els_atemptats

El Consell es va concentrar ahir per a manifestar públicament la seua repugnància i condemna per l'atemptat perpetrat el passat dimarts, 28 de juny, a l'Aeroport Internacional d'Istanbul. El President de la Generalitat, acompanyat per tots els membres del Consell, ha guardat tres minuts de silenci, i posteriorment, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha llegit la declaració institucional del Govern valencià per a denunciar aquest atemptat.

"Ens sentim profundament agermanats i compartim el dol per les més de quaranta persones assassinades, per totes les que van resultar ferides i per totes les famílies afectades, així com pel conjunt de la societat turca, que està vivint des de fa temps moments de dolor que també fem nostres", ha assenyalat Oltra.

Tal com ha destacat la vicepresidenta, l'atemptat del passat dimarts no tracta únicament d'acabar amb moltes vides de persones "que són úniques i insubstituïbles", sinó també pretén "fer trontollar els valors democràtics de la llibertat, la pau i la igualtat, i substituir-los per visions totalitàries i uniformes", ha denunciat.

En eixe sentit, Oltra ha recordat que "la democràcia, la justícia, la pau, la igualtat i la llibertat són valors universals que s'han de defensar contra qualsevol temptació totalitària". Per això, la Generalitat i el poble valencià estaran units "al poble turc i tota la ciutadania del món que defense les llibertats", ha emfatitzat.

La vicepresidenta també ha destacat que Istanbul, antiga Constantinoble, "ha sigut tradicionalment un pont de cultures" i "una ciutat oberta i cosmopolita". "Eixos són els valors que el Consell defensa", ha reiterat.

A aquest efecte, el Govern valencià ajudarà "en tot allò que puga servir per a desterrar accions com les que han barrat unes vides i pretenen també acabar amb els principis bàsics de la convivència", ha anunciat Oltra.

Per últim, el Consell també ha lamentat l'atemptat que ha tingut lloc a Kabul contra un vehicle de policia on, segons les primeres dades, hi ha desenes de morts i ferits.

Destacats