El Consell Ciutadà de Podem aprova el nomenament de Pilar Lima com a nova síndica de Unides Podem

Guardar

Pilar Lima foto
Pilar Lima foto

El Consell Ciutadà Valencià de Podem ha aprovat aquest dissabte per 27 vots a favor i dues abstencions el nomenament de Pilar Lima com a síndica del grup parlamentari, en substitució de Naiara Davó.

Així ho ha decidit en una nova reunió aquest dissabte, la quarta des de la seua III Assemblea aquest estiu, en la qual el principal punt del dia era la discussió de la proposta del seu consell de remodelació del grup parlamentari.

Finalment, el Consell Ciutadà ha triat a la líder autonòmica del partit i diputada, Pilar Lima, com a nova síndica del grup parlamentari, una decisió que es traslladarà dilluns que ve a la Direcció de Coalició de Unides Podem, òrgan de coordinació i direcció política del grup parlamentari conformat per Podem i Esquerra Unida, segons ha informat la formació en un comunicat.

Fonts de Podem han explicat a Europa Press que els consellers han censurat amb "indignació" l'"actitud" de Naiara Davó en les xarxes socials i els mitjans de comunicació, al mateix temps que l'han acusada d'"armar soroll baixant al fang" amb "atacs personals", han anomenat a la "serietat" i han demanat que "parle dins dels òrgans i no en Twitter, danyant al seu propi partit".

En aquest sentit, han defensat que aquests errors "no es poden tornar a repetir" i han instat la direcció de la formació a "no entrar en aqueix soroll". El "sentir general" del consell en aquest assumpte ha sigut de "total consens", segons les mateixes fonts.

D'altra banda, han detallat que la direcció de Podem ha "reforçat" i lloc en valor el treball del vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, el càrrec del qual "no està en qüestió" i qui "tindrà al partit darrere". "Dalmau no es tocarà i el Botànic tampoc", han declarat.

SECRETARI D'ORGANITZACIÓ

El secretari d'organització de Podem, Carles Fons, ha manifestat que el partit "treballa al carrer amb la gent, treballa en el legislatiu amb el seu grup parlamentari i treballa en el govern amb la seua Conselleria", segons ha informat la formació en un comunicat.

"Les persones que ocupen aquests llocs les determina el partit, així és per a Podem i per a qualsevol altre Partit democràtic. Les tres potes són necessàries, les polítiques a desenvolupar en elles i les persones que ens representen són triades pel partit i renovades periòdicament", ha assenyalat.

El Consell Ciutadà, que ha comptat amb la participació del vicepresident Segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha arrancat amb la incorporació dels 14 consellers i conselleres triats recentment en els consells intercomarcals del partit.

Una de les qüestions que s'han abordat és també la necessitat d'establir un confinament domiciliari com a mesura més eficaç per a contindre el nombre de contagis, hospitalitzacions i defuncions. En aquesta anàlisi han participat membres de l'Àrea de Sanitat de PODEM, "professionals sanitaris de primera línia que van elaborar la proposta adoptada pel partit de confinament domiciliari".

A més, després d'una reunió el divendres entre Pilar Lima i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, la formació habitada ha valorat com "molt positiva" la gestió de l'administració de les vacunes, més del 85% de les disponibles, i de les mesures implementades per la Conselleria.

En aquest sentit, Pilar Lima ha manifestat que "la lleialtat al govern de la Generalitat es basa en la transparència i honestedat de les propostes dels partits i en el respecte absolut a les decisions adoptades pel Consell". "I la lleialtat al Pacte del Botànic implica el desenvolupament de polítiques en favor de la majoria, just el contrari del que va fer la dreta durant anys", ha afegit.

Així mateix, el Consell Ciutadà ha presentat els plans de treball semestrals i el pressupost de 2021. Dins del "nou impuls polític" de Podem figuren com a prioritats treballar en la línia de reforçar la sanitat pública, posar l'economia al servei de la gent, ampliar els drets laborals i socials, facilitar i dignificar l'habitatge, tot en la perspectiva d'ampliar la política de confluència de forces polítiques pel canvi en un horitzó republicà.

Destacats