El Consell assumeix la gestió dels jutjats de pau de sis municipis i augmenta la dotació del seu personal

Guardar

Palau-El Carmen
Palau-El Carmen

La Generalitat ha assumit la gestió dels jutjats de pau de sis municipis als quals dotarà, a més, amb dos funcionaris para a cadascun: un gestor processal i un auxili judicial. Les localitats que es beneficiaran d'aquesta mesura són, en la província d'Alacant, Sant Fulgenci, Pedreguer i San Miguel de les Salines; Almàssera a València i, en la de Castelló, Alcalà de Xivert i Peníscola.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat "l'enorme esforç que està fent el Consell per a modernitzar i dotar de recursos materials i humans a les instal·lacions judicials de la Comunitat Valenciana". Per a Bravo, "la justícia a la Comunitat Valenciana ha de ser igual per a tots i no podem permetre una de dues velocitats".

"Aquests jutjats de pau suposen l'aposta per la justícia de proximitat i una forma d'assegurar el funcionament d'òrgans que tenen encomanada una funció fonamental en matèria de cooperació i comunicació entre els ciutadans dels seus municipis i els òrgans judicials de la resta de la Comunitat", ha indicat.

L'assumpció, per part del Consell, de la gestió d'aquests jutjats de pau i la dotació de dos professionals jurídics per a aquests òrgans unipersonals era una reivindicació històrica de tots aquests ajuntaments. La Corporació de Sant Fulgenci ho va reclamar per primera vegada l'any 2008 i les altres cinc l'any 2010. El cost d'aquesta mesura és de 369.462 euros anuals i es preveu que els nous funcionaris prenguen possessió el pròxim mes d'octubre.

La llei de Planta i Demarcació Judicial estableix que, quan un municipi supera els 7.000 habitants empadronats en el seu cens, la secretaria del jutjat de pau serà exercida per un funcionari/a amb categoria d'oficial al servei de l'Administració de Justícia, i que, en aquests sis municipis, seran gestors processals. A més, la Conselleria de Justícia dotarà a aquests municipis d'un auxili judicial per a cadascun per a poder assumir millor la càrrega de treball. La llei estableix que, en poblacions de menys de 7.000 habitants, seran els ajuntaments els que nomenen a les persones que consideren idònies per a dur a terme la secretaria del jutjat i que, normalment, es realitza a temps parcial per part de funcionaris del mateix ajuntament.

Arxivat a:

Destacats