El Centre de Coordinació d'Emergències recomana extremar les precaucions davant l'arribada de l'ona de fred

Guardar

ola de frio
ola de frio

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, a través del Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), ha emés un butlletí d'avís especial, als ajuntaments i als organismes intervinents en situació d'emergències, en el qual recomana que extremen les precaucions per l'ona de fred, fenomen costaner i forts vents.

Segons les previsions meteorològiques emeses per l'Agència Estatal de Meteorologia a partir de hui, 17 de gener, s'espera un canvi en la situació meteorològica que afectarà la Comunitat Valenciana, amb temperatures que poden baixar de 6 graus negatius a l'interior.

El CCE assenyala en aquest butlletí d'avís especial que la situació pot perllongar-se durant els dies següents i, a partir del dijous, podrien produir-se nevades febles en cotes molt baixes de l'interior sud de la Comunitat Valenciana i fenòmens costaners en el Golf de València.

En la resta de la Comunitat Valenciana, existeix risc de nivell groc per vents i encara que no s'ha activat cap nivell d'emergència per no aconseguir els llindars de risc, sí que poden generar-se problemes per a alguna activitat concreta pel que és aconsellable prendre les mesures preventives que es consideren necessàries.

Des de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències s'està realitzant el seguiment de tots els butlletins meteorològics remesos per AEMET i s'han enviat als municipis afectats els avisos i butlletins informatius pertinents. En tot moment, es monitoraran totes les previsions davant la possibilitat que s'haguera d'activar el pla de nevades.

El director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha explicat que "s'informarà puntualment a cada municipi perquè els organismes intervinents en aquest pla puguen donar una resposta adequada davant possibles nevades.

El divendres, ha afegit José María Ángel, també es va activar, al costat de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, la campanya contra el fred amb recomanacions per a les persones sense llar com a mesura preventiva. Ambdues direccions generals, Emergències i Inclusió, treballen per a establir un protocol perquè cada ajuntament constituïsca un dispositiu d'atenció i informació per a les persones sense llar en aquests casos.

Arxivat a:

Destacats