El Centre d'Investigació Príncipe Felipe participa com assessor científic en la formació de futurs professionals de laboratori de tota Espanya

Guardar

160718_NP_CIPF_LIBRO_BIOLOGIA
160718_NP_CIPF_LIBRO_BIOLOGIA

Investigadors del Centre d'Investigació Príncipe Felipe (CIPF) han participat com a assessors en l'elaboració d'un llibre de text que s'utilitzarà a partir del curs 2016-2017 en l'assignatura obligatòria Biologia Molecular i Citogenética, impartida en dos cicles formatius de grau superior de la branca sanitària.

Des del CIPF, Ibo Galindo, responsable del Laboratori de Biologia Del Desenvolupament i Models de Malalties Neuromusculars; Laura Ramírez, del Servici de Genòmica i Genètica Traslacional; i Carmen Espinós, del Laboratori de Genètica i Genòmica de Malalties Neuromusculars, han sigut els assessors científics de la publicació que s'utilitzarà per a impartir una assignatura obligatòria dels cicles Anatomia Patològica i Citodiagnòstic i Laboratori Clínic i Biomèdic de tots els centres de formació professional d'Espanya.

D'esta manera, els futurs professionals de laboratori es beneficiaran de l'experiència en el camp de la investigació que, al llarg dels anys, han adquirit els científics del CIPF. El temari del llibre aprofundix en el coneixement de les últimes tècniques empleades en investigació i diagnòstic, com la nova NGS (Next Generation Sequencing) , que permet analitzar amb una sola prova tots els possibles gens causants d'una malaltia genètica o indicar quina medicació és la més adequada per a tractar un pacient oncològic.

També s'aprofundix en el maneig de les ferramentes bioinformàtiques, així com de les bases de dades internacionals de reconegut prestigi com Ensemble, NCBI, PubMed o la web Orphanet, base de dades internacionals més important en malalties rares i medicaments òrfens.

Per això, l'assessorament científic amb què el CIPF ha contribuït aporta un gran benefici per a la societat. El llibre, publicat per l'editorial Paraninfo, també compta amb la col·laboració d'altres investigadors del centre com Aranzazu Bolinches, del Banc de Línies Cel·lulars; Carmen Aguado, investigadora del CIBERER; Mari Paz Rubio, de la Unitat de Biologia Cel·lular, i Virginia Rejas, del Servici de Genòmica i Genètica Traslacional.

Destacats