El 65% de persones majors de 80 anys ha rebut almenys una dosi de la vacuna

Guardar

vacunacion paiporta
vacunacion paiporta

El 65% de les persones majors de 80 anys ha rebut almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, i el 38% té ja inoculades les dues dosis que pauten els laboratoris per a aconseguir el grau òptim d'immunització contra el coronavirus.

Per províncies, destaca lleugerament Alacant, on 69.300 persones de més de 80 anys han rebut ja almenys una dosi de la vacuna (representen el 67% del total de població a vacunar en aquest grup); a Castelló són 22.652 majors de 80 anys (66%) i 93.587 a la província de València (63%).

Respecte a la cobertura vacunal plena, ja tenen les dues dosis administrades el 38% de majors de 80 anys a les províncies de Castelló i Alacant, i el 37% a València província.

Les persones nascudes en 1941 i anys anteriors són un dels grups prioritaris en l'Estratègia Nacional de Vacunació perquè investigacions internacionals apunten al fet que és un dels grups als quals el SARS-CoV-2 ataca amb més força (tenen més possibilitats de desenvolupar un quadre greu si contrauen la infecció). A elles se'ls administren les vacunes basades en ARNm, és a dir, les de Pfizer-BioNTech i Moderna.

Arxivat a:

Destacats