El '112' alerta de cues de cotxes en diverses carreteres de la Comunitat per a veure la neu

Guardar

fotonoticia_20210110152509_1920
fotonoticia_20210110152509_1920

El '112 Comunitat Valenciana' ha advertit aquest diumenge que s'han produït cues de cotxes en diverses carreteres pròximes a municipis on ha nevat en les últimes hores a causa de la borrasca 'Filomena'.

El '112' ha recordat que aquestes situacions obstaculitzen els treballs de neteja de vies i la resta de serveis d'emergències. En concret, en un missatge publicat en el seu perfil de Twitter, ha alertat de la situació en l'N-232 a l'altura de Catí (Castelló), on dues files de cotxes, una a cada costat de la carretera, dificulten la circulació i els treballs de les màquines llevaneu. A més, el 112 ha recordat que pot haver-hi algú en risc o perill que necessite aquests serveis.

Aquesta petició se suma a la del 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, que aquest dissabte va fer una crida per a no anar a veure la neu que ha deixat la borrasca 'Filomena' en la Comunitat, amb gruixos de fins a 40 centímetres en municipis de l'interior nord de Castelló. "És un perill afegit a la situació complexa que vivim, el convenient és quedar-se a casa", va assegurar.

D'altra banda, la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana ha demanat a la ciutadania que evite desplaçaments "innecessaris" per a visitar els municipis en els quals ha nevat en les últimes hores i ha instat a extremar la prudència. A més, ha insistit que amb les noves restriccions està prohibit acudir a ciutats confinades amb neu, com és el cas d'Alcoi (Alacant).

No obstant això, malgrat els advertiments, ha lamentat que es continuen registrant desplaçaments "temeraris" a les zones d'interior. En aquest sentit, agents de la Guàrdia Civil van intervenir aquest dissabte per a rescatar a 14 persones que s'havien desplaçat fins a la serra d'Aitana per a veure la neu.

A la província d'Alacant, els agents han tallat la circulació en diversos ports de muntanya de la província davant el "col·lapse" de vehicles que s'han desplaçat fins a aquests punts per a veure la neu que ha deixat la borrasca 'Filomena'.

Destacats