Educació prepara noves actuacions en infraestructures de 15 centres amb una inversió de 62,4 milions d'euros

Són 11,4 milions d'euros més per a les comarques d'Alacant, 21,2 milions per a les de Castelló i 29,8 milions per a les de València

Guardar

Render Nuevo Colegio
Render Nuevo Colegio
Educació de la Generalitat té preparades 15 noves adjudicacionesde fons econòmics en 15 ajuntaments per a dur a terme la tramitació d'actuacions de millores mitjançant el pla Edificant. Aquestes noves intervencions sumen una inversió per part de la Conselleria de 62,4 milions d'euros. 11,4 milions d'euros són per a 2 actuacions en centres educatius de les comarques d'Alacant; 21,2 milions d'euros per a 5 actuacions en centres educatius de les comarques de Castelló i 29,8 milions d'euros per a 8 noves actuacions a les comarques de València.La Conselleria ja ha informat els ajuntaments d'aquestes noves tramitacions i només queda que les aprove el ple municipal de cadascun dels consistoris per a adjudicar els fons econòmics pertinents. 6 de les noves intervencions són d'una magnitud elevada perquè suposen la construcció total centres educatius. És el cas de la creació i construcció de l'IES Gran Alacant de Santa Pola i l'IES Número 2 d'Albal, així com la construcció de nou de l'IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna, el CEIP Rosario Pérez de la Vall d'Uixó i les escoles de Sant Joan de Moró i de la Pobla Tornesa.Pel que respecta a les grans obres de rehabilitació, destaquen la del CEIP Historiador Diago de Viver, l'IES El Prat de Torreblanca i l'IES, així com el CEIP Antonio Machado de Torrent. Igualment cal destacar la reforma i l'ampliació del CEIP Lluís Vives de la Pobla de Vallbona

11,4 milions d'euros per a 2 actuacions a les comarques d'Alacant

Les dues les noves actuacions són per a localitats de la comarca del Baix Vinalopó. Una d'ella, Crevillent, s'incorporen per primera vegada en el pla Edificant on la Conselleria invertirà més de 115.000 euros en millores d'accessibilitat i evacuació del CEIP Doctor Francisco Mas. Per a la construcció completa de l'IES Gran Alacant de Santa Pola, la Conselleria invertirà més d'11,3 milions d'euros.

21,2 milions d'euros per a 5 actuacions a les comarques de Castelló

Seran 9 les noves actuacions de construcció, ampliació o millora en centres educatius de 9 municipis. Dos d'aquestes poblacions, Sant Joan de Moró i Viver, entren per primera vegada en el pla Edificant. El gruix d'aquestes noves actuacions es concentra a la Plana Alta, amb més de 15 milions d'euros més d'inversió per part de la Conselleria que sumen les 3 noves actuacions que es faran en aquesta comarca: la construcció de nou, en un altre solar, de les escoles de Sant Joan de Moró (més de 6,3 milions d'euros) i de l'aulari del CRA El Trescaire a la Pobla Tornesa (4,1 milions); així com l'adequació i ampliació de l'IES El Prat de Torreblanca (4,6 milions). L'Alt Palància suma més de 1,3 per a modernitzar i reformar el CEIP Historiador Diago de Viver. A la Plana Baixa, amb una inversió de 4,8 milions d'euros, es demolirà i construirà de nou en la mateixa parcel·la el CEIP Rosario Pérez de la Vall d'Uixó.

29,8 milions d'euros per a 8 actuacions a les comarques de València

De les 8 poblacions on s'actuarà per a la millora d'infraestructures educativa, una d'elles, Almussafes, s'incorpora per primera vegada en el pla Edificant. A la Safor es destinen per part de la Conselleria més d'11,5 milions d'euros per a construir de nou l'IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna. A l'Horta Sud es destinen quasi 12,9 milions d'euros a dues actuacions. La de major dotació econòmica serà la construcció de l'IES Número 2 d'Albal, amb una inversió de més de 9,7 milions d'euros, seguida de l'ampliació i rehabilitació del CEIP Antonio Machado de Torrent amb més de 3,2 milions d'euros. A la Ribera Baixa, la Conselleria destina més de 151.000 euros per a ampliar el menjador i millorar la climatització de les aules en el CEIP Almassaf d'Almussafes. A la Ribera Alta s'invertiran més de 100.000 euros en la reforma dels lavabos del CEIP Maestro Emilio Luna d'Alginet.Per al Camp de Túria se sumen uns 5 milions d'euros. La major part d'aquesta partida, més de 3,9 milions, es destinarà a l'ampliació i reforma de l'IES Els Alfàbegues de Bétera, mentre que en el CEIP Lluís Vives de la Pobla de Vallbona s'invertiran prop d'1,1 milions en la construcció d'un gimnàs i d'un menjador en l'edifici d'Infantil, així com en la renovació total de la instal·lació elèctrica i d'aigua. També pujarà la inversió d'Educació de la Generalitat en la Costanera amb prop de 212.000 euros, que revertiran en la millora de les instal·lacions del CEIP la Sènia de l'Alcúdia de Crespins.
Destacats