Educació destina més d'un milió d'euros a un programa de dinamització de les biblioteques escolars

Guardar

bibliotecas escolares
bibliotecas escolares

La Conselleria d'Educació, Cultura, Investigació i Esport ha presentat el programa de dinamització de les biblioteques escolars amb l'objectiu de col·laborar en la consecució dels objectius previstos en el Pla de Foment de la Lectura del centre educatiu.

El conseller Vicent Marzà ha remarcat que "quan es pren en consideració l'educació en qualsevol dels seus aspectes i es reflexiona al voltant de la promoció cultural de les persones en una societat tan plural i tan exigent com l'actual, s'ha de parlar, ineludiblement, del paper fonamental que té la lectura". A més, ha afegit que "el compromís en l'educació dels nostres xiquets i xiquetes es veu en actuacions com aquesta, amb el foment a la lectura a través de les biblioteques escolars, ja que és important tindre un poble llegit i instruït".

Aquest nou pla disposarà d'una dotació de 1.200.000 euros per a l'adquisició de nous llibres. A més, també es facilitarà la coordinació amb la biblioteca pública més pròxima perquè la biblioteca escolar puga obtenir assessorament tècnic i formació d'usuaris, així com estudiar fórmules per possibilitar el préstec interbibliotecari i, també, la participació en programes conjunts.

Al mateix temps, s'establirà un procediment d'obertura de la biblioteca escolar als ciutadans de l'entorn, especialment en aquells municipis on no es dispose d'un servei de lectura pública.

Destacats