Diversos municipis registren els seus primers casos de coronavirus en la desescalada

Igualment, hi ha municipis que portaven setmanes sense nous positius i que recentment han detectat casos

Guardar

hospital-lafe4
hospital-lafe4

Diversos municipis valencians han registrat els seus primers casos de coronavirus durant l'últim mes, i dos d'ells, Cervera del Maestre i Gátova, en l'última setmana, segons les dades desagregades que publica la Generalitat.

El govern valencià publica les dades de coronavirus per municipis des del 27 de maig, la qual cosa permet observar com han evolucionat la pandèmia durant les últimes setmanes en el territori. Cal tindre en compte que aquestes dades poden estar subjectes a reassignacions i que es poden detectar casos que ja no estan actius.

En aquestes últimes setmanes, no obstant això, es pot observar com algunes localitats que a final de maig no tenien casos, ara sí que els tenen. Tant Cervera del Maestre com Gátova han sumat el seu primer positiu en l'última setmana, mentre que Vall d'Alba va comptabilitzar el seu primer cas fa set dies. Segons les dades de la Generalitat, aquests tres casos van ser detectats fa menys de 14 dies --pot existir un decalatge entre que es detecta un cas i s'assigna a un municipi--.

Igualment, hi ha municipis que feia setmanes que no tenien nous positius i que recentment han detectat casos. Aquesta circumstància es veu a Elda, que des de final de maig fins al 10 de juny es va mantenir amb 184 casos, però que aquestes dues últimes setmanes ha sumat un nou positiu cadascuna. Sagunt té una evolució semblant: portava des del 27 de maig amb 123 casos i aquesta setmana ha tingut un nou.

Altres municipis més xicotets també registren aquestes variacions. Daimús i Villanueva de Castellón, que tenien tres i cinc casos respectivament des del 27 de maig, han comptabilitzat un cas recent en els últims set dies.

Destaca el cas de Quesa, que comptabilitza sis contagis en total, dels quals tres s'han registrat des del 31 de maig (un d'ells, aquesta setmana).

ALBAL VA REGISTRAR LA SEUA PRIMERA DEFUNCIÓ AQUESTA SETMANA

Malgrat que el recompte de morts té una dinàmica diferent de la de contagis, per la duració de la malaltia, aquests increments recents també s'aprecien en algunes localitats. És el cas d'Albal, que ha tingut la seua primera defunció per coronavirus en l'última setmana.

Hi ha altres municipis que han perdut veïns recentment després de setmanes sense morts per coronavirus. En l'última setmana, Catarroja, Favara i Navarrés han comptabilitzat nous decessos (dos a Catarroja, un a Favara i Navarrés). Totes elles portaven des del 27 de maig sense registrar defuncions.

Destacats