Diversos col·lectius exigeixen derogar la reforma laboral i mesures perquè "no paguen la crisi els de sempre"

Guardar

fotonoticia_20200620193046_1920
fotonoticia_20200620193046_1920

Diversos col·lectius i organitzacions s'han manifestat aquest dissabte als carrers del centre de València per a demanar que "no paguen la crisi els de sempre", així com un sistema públic de pensions "amb garanties per a tots", l'accés a un habitatge digne, la paralització dels desnonaments o la derogació de la reforma laboral. Aquesta mobilització s'ha repetit també a Alacant i Castelló.

La portaveu de la plataforma Pla de Xoc, Rosa Oltra, en declaracions als mitjans de comunicació, ha reivindicat que "el centre de les cures siguen les persones i no l'Ibex", així com l'accés a un habitatge digne, la paralització dels desnonaments, la derogació de la reforma laboral i la 'llei mordassa', el tancament dels centres d'internament per a estrangers (CIES), la regularització de la immigració il·legal i la defensa del territori i la sobirania agroalimentària per a lluitar contra emergència climàtica.

Així mateix, han exigit un sistema públic de pensions amb "garanties per a tots" i el passe a la gestió a la gestió pública dels departaments valencians de salut privatitzats.

Els manifestants portaven pancartes en les quals es podien llegir proclames com "privatitzar i excloure mata", "fora empreses de la sanitat", "el nostre treball, la seua precarització" o "organitzem-nos o tornarem a pagar la seua crisi".

La manifestació ha sigut convocada per la plataforma Pla de Xoc Social al País Valencià, formada per col·lectius i organitzacions com la PAH, EntreBarris, CGT, CNT, Intersindical, COS, Per l'Horta, Cadires contra la Fam o Ecologistes en Acció.

Destacats