Detectat el possible primer cas de pigota dels micos en la Comunitat Valenciana

El pacient es troba a Castelló de la Plana i presenta lesions vesiculars

Guardar

Metgesses en un hospital
Metgesses en un hospital

Hui ha sigut detectat a la ciutat de Castelló de la Plana el primer possible diagnòstic de pigota dels micos en la Comunitat Valenciana, tal com ha avançat la cadena autonòmica À Punt. El pacient presenta lesions vesiculars, encara que es troba bé i no té febre, per la qual cosa no presenta altres símptomes.

En aquest cas, el pacient es tracta d'un jove de 22 anys que havia estat a Àfrica i que ha tornat fa tres setmanes a Espanya. En aquests moments se li estan realitzant proves PCR diagnòstiques per a descartar o confirmar el possible cas de pigota dels micos. Si el resultat de les proves és positiu, aquest es convertiria en el primer cas de pigota dels micos en la Comunitat Valenciana. El possible cas s'ha notificat a Salut Pública des de l'Hospital General de Castelló, tal com dictat el protocol sanitari desenvolupat.

Espanya ja és el país amb més casos de pigota dels micos, per davant del Regne Unit i Portugal, on van aparéixer els primers diagnòstics fa ja una setmana. La Comunitat de Madrid és la comunitat autònoma que reuneix més pacients amb aquesta malaltia, amb 30 confirmats i 45 en estudi, tal com ha comunicat aquest matí el seu conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero. Així mateix, hi ha 50 casos sospitosos en altres huit comunitats autònomes, entre les quals es troba des d'aquest matí la Comunitat Valenciana.

Els experts tranquil·litzen

Malgrat la por sorgida al voltant d'aquesta "nova" malaltia, els experts asseguren que no ens enfrontem a una situació similar a la viscuda durant la pandèmia de la covid-19. La viròloga del CSIC Margarita del Val o el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries Fernando Simón, entre altres, van afirmar durant la I Cimera Internacional sobre Gestions de Pandèmies celebrada a València la setmana passada que és poc probable un escenari de "transmissió comunitària sostinguda", ja que la transmissió de la malaltia no és tan ràpida com en el cas del coronavirus o altres malalties com la pallola, pel fet que requereix un contacte molt estret. Malgrat això, afirmen que no es descarta cap hipòtesi i continuen estudiant la situació. Del Val va insistir que és crucial per a frenar la transmissió trobar l'origen com més prompte millor.

Arxivat a:

Destacats